Ashtanga Vinyasa yoga

Houdingen, ademhaling en flow

In de lessen Ashtanga yoga maak je kennis met of verdiep je je beoefening van ashtanga yoga.  Ashtanga yoga is een dynamische en vloeiende vorm van yoga,  waarbij we een vaste serie houdingen houdingen zoveel mogelijk in een doorgaande flow doen. Een groot voordeel hiervan is dat je snel vorderingen zult maken in de serie. Naarmate de serie vertrouwder wordt, kun je je aandacht steeds gemakkelijker naar binnen verleggen: naar de ademhaling, de stilte in jezelf, eigenlijk naar datgene waar yoga uiteindelijk over gaat.

Ashtanga yoga is een fysieke, intense vorm van yoga, waarbij aan het eind van de les ruimte is voor stille meditatie. De stijl draagt bij aan een soepel en krachtig lichaam en een kalme, rustige geest.

Voordelen Ashtanga Vinyasa yoga

  • Vermindert lichaamsvet
  • Stimuleert de doorbloeding in het lichaam
  • Meer rust en ontspanning
  • Meer kracht, flexibiliteit en lenigheid

Benieuwd naar Ashtanga Vinyasa yoga?

Je kunt in de app de les bij ons reserveren en de kracht ervaren van Ashtanga yoga.  Wil je eerst nog meer zien? Bekijk dan hieronder drie oefeningen uit de Ashtanga.

Niveau & Intensiteit

  • Medium – in beweging
  • Iedereen met (enige) ervaring in Vinyasa

Ashtanga Vinyasa yoga lessen bij Zest

Bij Zest hebben we elke dinsdagochtend een Ashtanga Vinyasa les. De les wordt gegeven door Renate, een ervaren yoga docent. Bekijk het rooster om te zien wanneer je Ashtanga Vinyasa kunt volgen.

Asthanga yoga workshops

Zest organiseert ongeveer twee keer per jaar een Ashtanga yoga cursus van 10 weken en een verdiepingscursus van drie keer. Houdt onze agenda in de gaten voor alle Ashtanga workshops.

Teachers

Teacher Renate

De Ashtanga yoga bij Zest wordt gegeven door onze docent Renate Sijm. Haar belangrijkste leermeesters in deze prachtige yoga stijl zijn David Swenson en Manju Pattabhi Jois; daarnaast traint zij ook regelmatig met andere vooraanstaande docenten.

Ashtanga Vinyasa yoga proberen?

Je kunt bij Zest nu een Introductie nemen voor maar €17,50! In de Introductie mag je 4 verschillende lessen volgen binnen twee weken. Op deze manier kun je erachter komen of Ashtanga yoga iets voor jou is. of dat je misschien een andere les ontdekt die bij je past. Wil je alleen Ashtanga yoga proberen? Koop dan een losse les.
Bekijk meer informatie over onze abonnementen. 

Wil je de kracht ervaren van Zest Your Life én van Ashtanga yoga?
Ga dan naar de Introductie pagina voor meer informatie.

Wil je eerst weten of Zest Your Life bij je past?

Doe dan de lidmaatschapstest! Dit kan zowel online als bij ons op locatie. Na het beantwoorden van 7 vragen ontvang je persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Andere interessante lessen

Stress Release

Stress Release is een combinatieles van zachte yogastroming die zorgen voor diepe ontspanning n leren loslaten. Heel goed als stresspreventie of bij burrn out klachten.

Yin yoga

Yin yoga richt zich op het ontspannen en verlengen van de dieper gelegen weefsels van het lichaam door de houdingen zo’n 3 tot 5 minuten aan te houden.