Kerst met Zest!

Het is weer een feestmaand met Sinterklaas, Sint Maarten, Kerst en Oud & Nieuw. Dagen van veel gezelligheid en liefde, maar ook van veel drukte en prikkels. En daarom helpt Zest jou de kerstdagen door! Wij hebben een perfecte combinatie van lessen voor je uitgekozen waardoor jij een optimale kerst kunt ervaren. Ondanks drukte, hectiek, familie, vrienden, is het des te belangrijker om tijd voor jezelf te nemen. Kerst is daar een goed moment voor!

What is your wish for the world?

Wat wens jij de wereld toe? Bij Zest liggen wenskaartjes waar jij je wens op kan schrijven. We hangen alle wenskaartjes aan een lijn in Zest zodat het voor iedereen zichtbaar wordt. Hoe mooi als Zest vol hangt met allerlei wensen voor de wereld. Een mooie gedachte die we graag een plekje geven.

Aan het einde van het jaar gaan wij met alle kaartjes naar een prachtige plek in de natuur en zullen dit op een magische manier overdragen aan het universum.

Speciaal voor leden

We willen onze leden heel erg bedanken voor het afgelopen jaar. Bedankt voor het volgen van de lessen, het geven van feedback en alle mooie reacties. We gaan weer een prachtig jaar tegemoet met elkaar en daarom hebben we voor onze leden een klein kerstgeschenkje.

Edelstenen in zakje met een kaartje.
Kies het zakje op gevoel. Deze stenen geven jou kracht voor komend jaar.
Je kunt het zakje met edelstenen ophalen bij de balie van 12 december t/m 24 december.

1ste Kerstdag

Start je 1ste Kerstdag goed met een workout van JJ! In de middag is het tijd om even naar binnen te keren. Maak je klaar voor het diner. Als iedereen weer weg is kun je je 1ste kerstdag afsluiten met heerlijke Yin yoga les van.

Ochtend – Power Hour

Deze Power Hour is een totale worktout! Bij deze les wordt je kracht en explosiviteit gecombineerd met bewustzijn voor body en mind. Een intensieve training waarmee je goed je kerst begint. Zet alles op scherp en op die manier kun je optimaal genieten van de rest van de dag.

Middag – Zonnegroet

Deze zonnegroet kun je heel goed in de middag doen. Het is de bekendste serie in de yoga en brengt evenwicht op alle niveaus. Op die manier kun je mooi opladen voor de middag, of opladen voor de avond. Eet nooit een zware maaltijd voor de oefeningen.

Avond – Yin yoga

Is je 1ste kerstdag voorbij? Kies voor jezelf en geniet van een heerlijke ontspannende yin yoga les. Hierdoor sluit je de dag goed af en kun je rustig en voldaan de nacht in.

Meditatie voor balans tijdens de feestdagen

Als het allemaal even te veel wordt tijdens de feestdagen, wat heel begrijpelijk is, kan je soms best even behoefte hebben aan balans. Even terug naar jezelf komen en opladen zodat je er daarna weer tegenaan kunt. Deze meditatie neemt je mee om weer goed in balans te komen. Ideaal tijdens de feestdagen.

De meditatie kun je zowel zittend als liggend doen. Kies de houding die jij fijn vindt en waarin jij volledig kan ontspannen.

2e Kerstdag

Ook voor de 2e Kerstdag hebben we een selectie gemaakt van lessen die perfect zijn om te volgen tijdens de 2e Kerstdag! Begin de dag met een goede workout, zodat je weer een energieboost krijgt en er goed tegenaan kan! Vervolgens kun je in de middag de Zonnegroet B doen. Neem dat moment voor jezelf voordat je de avond in gaat. Aan het eind van de dag kun je heerlijk en diep ontspannen met een Yoga Nidra sessie.

Ochtend – Core Workout

Het is heerlijk om je dag krachtvol te beginnen. Core workout geeft energie en vertrouwen en dit straal je dan ook de hele dag uit. Dat komt goed uit op 2e Kerstdag toch?!

Middag – Zonnegroet B

De kerst is alweer bijna voorbij. De Zonnegroet werkt in op het hele lichaam en versterkt en versoepelt zowat al je spieren: rug, bekkenbodemspieren (waardoor de organen beter op hun plek blijven), hals, schouders, armen, polsen, vingers, dijen, kuiten en enkels. De Zonnegroet maakt je klaar voor de laatste avond.

Avond – Yoga Nidra

En dan is het zover. Beide kerstdagen zitten er weer op, tijd om helemaal terug te keren naar jezelf, diepe rust te vinden en stil te staan bij het moment. Yoga Nidra activeert het zelfhelend vermogen en zorgt voor diepe ontspanning. Je hoeft alleen maar te liggen op je rug en te luisteren naar deze Yoga Nidra kerstspecial.