Ik ben Sophie van Aken, ik woon in Amsterdam en geef sinds kort pilates bij Zest.
Pilates is voor iedereen en ik leg graag uit waarom.

Pilates is een paar jaar geleden op mijn pad gekomen. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar pilates, maar pas toen ik de kans kreeg met een sport-abonnement verschillende sporten te beoefenen, ben ik Pilates gaan beoefenen en ik vond het onwijs zwaar en lastig.
Dat triggerde mij nog meer om pilates te gaan doen, ik ben altijd sportief geweest in verschillende sporten. Waarom had ik hier dan zoveel moeite mee. Ik ben mij hier in gaan verdiepen en kreeg vlinders in mijn buik bij de mogelijkheden die pilates biedt.

Pilates is zo veel meer dan mensen in eerste instantie denken. Wat ik zelf het mooiste aan pilates vindt is dat je echt je lichaam en geest laat samenwerken. Wat niet altijd even makkelijk is.
Beweeg bewust en gecontroleerd – met concentratie, controle, coördinatie, balans en een diepe ademhaling.

Je werkt vanuit je centrum of ‘power house’. Ten slotte is de juiste lichaamshouding zeer belangrijk om de beweging goed te kunnen uitvoeren. Als resultaat:
Een verbeterde lichaamshouding, sterkere spieren, meer flexibiliteit, de wervelkolom wordt soepeler en sterker, je verhoogt longcapaciteit, Je hebt minder last van stress en vermoeidheid en zowel je coördinatie als bloedcirculatie wordt beter.

Lichaam en geest worden uitgedaagd om deze samenwerking tijdens de training te volbrengen.
Ook heb ik geleerd dat je niet altijd stoer hoeft te zijn door te handelen uit wilskracht. Ik ging altijd maar door en kon nog geen 5 minuten stil zitten. Pilates heeft mij geleerd geduld te hebben en te genieten van alles om je heen ook de kleine dingen.

Verder beoefen ik graag veel verschillende sporten zoals Rocycle, Yoga, Hitt trainingen etc. Pilates maakt mijn leven een stuk leuker en gemakkelijker. Dit zou ik wel van de daken willen schreeuwen: Mensen, ga pilates doen! Maar iedereen moet dit voor zichzelf beslissen en ondervinden. Het kan ook een confrontatie zijn met jezelf en dat is niet altijd even leuk, daar moet je doorheen. Pilates is voor iedereen vol, slank, jong of oud!

sophie