Tip van Janneke: Heerlijke verwarmende pompoensoep voor de de winter!

 

Nu het kouder buiten is neemt de behoefte aan verwarmende producten toe. Producten die je lijf in beweging brengen en opwarmen. Hierbij het recept voor een heerlijke, makkelijke en wintersoep met pompoen van mijn favoriete receptensite https://minimalistbaker.com. Je maakt de soep in minder dan 30 minuten. Enjoy!

Ingrediënten voor de soep (voor 4 personen)

1 eetlepel kokos- of avocado-olie
– 2 middelgrote sjalotten (in kleine blokjes gesneden)
– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 1 kleine lespompoen (geschild en gehakt)
– 1 snufje zeezout + zwarte peper (voeg toe naar smaak)
– 1,5 eetlepel kerriepoeder
– 1/4 theelepel kaneelpoeder
– 415 ml kokosmelk light
– 480 ml groentebouillon (doe-het-zelf of in de winkel gekocht)
– 1-3 eetlepels ahornsiroop
– 1-2 theelepels chili-knoflookpasta (optioneel)

(Voor de garnering, optioneel)
– Geroosterde pompoenpitten
– Chili-knoflookpasta
– Volle kokosmelk

Instructies
– Verhit een grote pan op middelhoog vuur.
– Voeg de olie, sjalotten en knoflook toe. Bak dit ongeveer 2 minuten en roer regelmatig. 
– Voeg de flespompoen toe en breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en gemalen kaneel. Roer alles goed door elkaar. – – Dek de pan af en laat 4 minuten staan, roer wel af en toe.
– Voeg de kokosmelk, groentebouillon, ahornsiroop en (optioneel) chili-knoflookpasta toe. Breng op middelhoog vuur even aan de kook. Z
et het vuur daarna laag, dek de pan af en laat ongeveer 15 minuten op staan (of tot de pompoen gaar is).
– Pureer de soep met een staafmixer (of doe in een blender) tot de soep romig en egaal is. (Als je een blender gebruikt, doe de soep dan terug in de pan).
– Proef de soep en breng naar wens op smaak. Voeg eventueel meer kerriepoeder, zout of ahornsiroop toe.
– Laat de soep nog een paar minuten op staan op middelhoog vuur.
– Serveer zo of garneer met de geroosterde pompoenpitten, chili-knoflookpasta en/of wat volle kokosmelk.
Je kan de soep 3-4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Ingevroren blijft de soep ongeveer een maand goed. Maar vers gemaakt is het lekkerst!
Geniet ervan!
Groetjes, Janneke