Pride & Zest

Een liefdevolle Pride week. Let’s celebrate love.

In spirituele leer gaat het altijd over verbinding, dat is gewoon hoe we van nature zijn. Eigenlijk zijn we allemaal gelijk en zijn we een eenheid. Dit is ook de essentie van yoga en dragen we dit ook uit. Het woord Yoga betekend ‘eenheid’. Leef vanuit je hart en luister naar je gevoel, want dat klopt altijd.

Als je aan yoga denkt, denk dan ook aan de kracht die je hebt om te kiezen hoe je reageert. Je kan ervoor gaan om met angst (het ego) te reageren of juist met liefde en vriendelijkheid. Kijk naar de persoon en maak keuzes vanuit het hart. Als we met ons hart kijken, zien we onszelf en anderen als één grote familie. We krijgen begrip voor de ander, er komt acceptatie en staan we toe om authentiek te zijn.

Omdat zowel de Pride als Zest staan voor eenheid hebben we voor deze bijzondere Pride week een pagina gemaakt met daarop een speciale Meditatie, affirmaties en verwerken we het thema in een aantal yoga lessen.

We wensen iedereen een fijne Pride week toe!

Anouk Steggerda

Voor mij is het niet anders dan dat er eenheid is. Helaas is dat voor velen nog steeds niet zo.

En daarom besteden we deze week aandacht voor de Pride week. Om iedereen eraan te herinneren dat alles een is. Dat wij een zijn Dat wat jij in ademt de ander ook in ademt. En ook weer uit. We zijn allemaal verbonden. Er is geen goed of fout, er is niet meer of minder, er is alleen maar eenheid. We hebben allemaal hetzelfde hart. We zijn allemaal liefde. En de verbinding met elkaar vanuit het hart, brengt eenheid. Iedereen is zoekende naar rust, balans, liefde, verlichting. Het is helemaal niet zo ingewikkeld. Je hebt het al, het zit in jou. En dat is universele liefde. Wij zijn het universele hart. Gelijk, en toch op ieder zijn eigen manier. Met ieder zijn eigen unieke zijn.

Eenheid, liefde meer is er niet nodig voor geluk. En geluk is ieders geboorte recht.

Pride Affirmations 1 - 1

Affirmaties die je helpen

  • I honor the human in me
  • I act with love
  • Everyone is allowed to be here
  • I honor the human in you
  • I treat everyone equally

Meditatie

Gelijkheid – Ik ben niets en ik ben alles.
Deze meditatie is geïnspireerd op de eerste les van het werkboek ‘A Course in Miracles’ en herinnert ons aan onze onderlinge verbondenheid en de eenheid van alles.

Yogales

Doe mee aan een Hatha Meditatieles rond de thema’s menselijkheid en gelijkheid. Samen zullen we een wereld voorstellen waar menselijkheid wordt gekoesterd en waar we door acceptatie en mededogen reageren met liefde en vriendelijkheid.