Yoga

“yogas citta vrtti nirodhah”
(yoga stills the fluctuations of the mind)

Basic Yoga
Deze les wordt rustig opgebouwd en de grondbeginselen van de yoga worden uitgelegd. Je leert hoe je een houding opbouwt en je leert de verschillende ademhalingstechnieken. Door een veilige en duidelijke opbouw worden de oefeningen sterker en uitdagender.

Basic Core Yoga
De basis beginselen van Core Yoga wordt hier uitgelegd. Een milde les met elementen uit Pilates met de flow van Yoga.

Ashtanga Vinyasa yoga
Ashtanga yoga is een dynamische en vloeiende yogastijl,  waarbij we vaste series houdingen zoveel mogelijk in een doorgaande flow doen. Groot voordeel is dat naarmate de practice vertrouwder wordt, je je aandacht steeds gemakkelijker naar binnen gaat verleggen: naar de ademhaling, de stilte in jezelf, eigenlijk naar datgene waar yoga uiteindelijk over gaat. Ashtanga yoga is een fysieke, intense yogasatijl, die bijdraagt een soepel en krachtig lichaam en gericht is op een kalme, rustige geest.

Hatha Yoga
De klassieke vorm van yoga. Met statische houdingen en dynamische series die het lichaam zowel versterken en soepel te maken. Ook is er tijd voor pranayama. Dit zijn ademhalingsoefeningen die de geest rustig en kalm maken.

Vinyasa Yoga
Een krachtige, dynamische les. De houdingen gaan gelijkmatig en soepel in elkaar over. Vinyasa betekent ´verbinding van beweging en ademhaling´.

Core Yoga
Een dynamische les waarin twee stijlen, Pilates en Yoga samen smelten. Er komen veel oefeningen aan bod die verschillende lichaamsdelen versterken en verlengen. Met Core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat je lichaam in correcte balans staat en de spieren die je wervelkolom ondersteunen.

Restorative Yoga

Oftewel herstellende yoga. Je geeft de aandacht aan lichaam en geest. Door ontspanning te combineren met ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen stimuleren we de herstellende, vernieuwde kracht van het lichaam. Het is een milde vorm van yoga wat kan helpen bij het herstellen van blessure, burn out of ziekte.

Yin Yoga

Yin yoga bestaat uit zittende en liggende houdingen waarbij het doel is om flexibiliteit en lenigheid op te bouwen. Door de houdingen 2-5 min aan te houden, stimuleer je ontspanning in dieper gelegen gebieden van het lichaam. Je wordt bewuster van je lichaam en geest. Een rustige les voor iedereen die ontspanning zoekt in het dagelijkse leven.

Flow Yin
Deze les is opgebouwd uit een dynamisch begin en een rustig, ontspannen einde. De les begint met zachte, vloeiende bewegingen. Hiermee versterk en verwarm je het lichaam waardoor je dieper in de yin houdingen kan komen. Hierdoor zal je soepeler worden.