3-daagse Zweethut ceremonie

Dinsdag 25 tot donderdag 27 januari 2022

Herboren begin je aan het nieuwe jaar

Arianne de Zwart  en Anouk Steggerda organiseren samen een korte retraite waar een Zweethut ceremonie centraal staat. Deze vindt plaats in de bijzondere locatie Hof van Axen. Waar we op een liefdevolle manier aanwezig mogen zijn met en voor onszelf. 

We zijn samen in verbinding. We doen de eerste avond een trancereis om je intentie te zetten. De volgende dag is de zweethut, en we gaan samen ontdekken, verbinden en loslaten en in stilte zijn. De trancereis en de zweethut zullen begeleid worden door Jan en Sonja. Deze bijzondere mensen zijn de beheerders van het hof. De samenkomsten worden begeleid door Arianne en Anouk. Wij kijken op het moment zelf wat nodig is, zodat iedereen zijn proces in zachtheid kan doen.

Het programma

Dinsdag 25 januari
We arriveren dinsdag 25 januari vanaf 14:30 uur. We starten samen om 15:00 uur en nemen met elkaar de tijd om aan te komen. Niet alleen op de locatie, maar vooral ook aan te komen in en met jezelf. Deze middag staat in het teken van de opbouw van het hut en het vuur.

Na het avondeten begeleid Sonja een trancereis, waarna we beginnen met de voorbereiding van de hut. Na de trancereis is er nog een stenenceremonie en daarna blijven we in stilte.

Woensdag 26 januari
Woensdagochtend is de Zweethutceremonie. Deze duurt de hele ochtend en wordt afgesloten met een feestelijke brunch. Daarna zijn we een paar uur vrij om helemaal aanwezig te kunnen blijven bij wat er is aangeraakt, is geopend en/of zichtbaar is geworden.
Aan het einde van de middag komen we weer bij elkaar en na het avondeten sluiten we de dag af met een healing / meditatie.

Donderdag 27 januari
Donderdagochtend zijn we samen aanwezig en wordt er in het programma rekening gehouden met wat jij en wat de groep nodig heeft. De ochtend ontvouwt zich organisch.
Na een heerlijke lunch sluiten we deze bijzondere ervaring af.

WhatsApp Image 2021-09-16 at 16.18.24

Organisatoren Anouk en Arianne
Li Hongshi

Na de hut stap je herboren je nieuwe leven in

Praktische informatie
Datum:
dinsdag 25 tot donderdag 27 januari 2022
Tijd:
Start 14:30 uur
Locatie:
Hof van Axen – Drenthe
Deelnemers:
max 15
Kosten:
444,00 euro pp excl 9% BTW, o.b.v. een 2persoonskamer.
544,00 euro pp excl 9% BTW. o.b.v. een 1persoonskamer.

Tarief
3 dagen volpension incl. begeleiding en de zweethutceremonie

444,00 euro pp excl 9% BTW, o.b.v. een 2persoonskamer.

544,00 euro pp excl 9% BTW. o.b.v. een 1persoonskamer.

Er is ruimte voor 15 personen om deel te nemen aan deze driedaagse. 

Wat is een Zweethut ceremonie INIPI?

Een zweethut is een oeroude ceremonie, waarin een diepe reiniging plaatsvindt op alle ‘zijns’- niveaus: fysiek, emotioneel, energetisch en ziel. Naast reiniging is de hut ook een plek voor heling en voor gebed.
Het is een ceremonie, die ons in de jaren tachtig van de vorige eeuw weer teruggegeven is door de Native Americans. Verschillende Lakota-medicijnmannen kwamen toen jaarlijks de oceaan over om hier hun tradities te delen, met als eerste stap de ceremonie waar altijd alles mee begint: de zweethut. In West Europa en op veel andere plekken in de wereld, werd deze ceremonie in oude tijden ook gedaan. Het Lakota-woord voor zweethut is INIPI en betekent: “Opnieuw leven ontvangen“. Dat geeft aan wat de kracht en essentie is van deze ceremonie. 

Hoe ziet de Zweethut eruit?

De zweethut is een koepelvormige constructie, gemaakt van wilgentakken, die afgedekt zijn met wollen dekens waarmee een absoluut donkere ruimte gecreëerd wordt. In het midden van de hut is een kuil voor de stenen; deze worden naar binnen geschoven door de hoeder van het vuur; stenen die zo’n twee uur in het vuur gelegen hebben en die roodgloeiend zijn. De ‘stenen’ zijn de oudste bewoners van onze aarde en worden welkom geheten als: ‘grootvader en grootmoeder’. 

Als er genoeg stenen binnen zijn wordt het water welkom geheten met de woorden: “waar water is is leven”. Daarna wordt de deur gesloten; het is aardedonker, waarin de zacht-gloeiende stenen in het midden van de hut zichtbaar zijn; deze worden met water overgoten door Jan, die de ceremonie begeleid als watergieter op de Hof; de hitte van de stenen komt vrij als stoom, die de hele hut vult en iedereen omhult, van binnen en van buiten; er wordt gezongen, gebeden en er is stilte. 

Hoe lang duurt de Zweethut ceremonie?

Een zweethut ceremonie kent geen tijd; het is ‘Spirit gestuurd”, meestal tussen de twee en drie uur. In die tijd worden er vier keer nieuwe stenen en nieuw water binnen gebracht, vier ronden met elk een eigen karakter: welkom en verbinden, bidden, heling en dankzegging. Al die tijd blijf je in de hut. Je wordt uitgenodigd om je over te geven aan dat wat er op je af komt in de duisternis en in de warmte die je omhult en om daarin te laten gebeuren wat zich aandient. 

In de Inipi ben je “in de baarmoeder van Moeder Aarde”. De verbinding met Moeder Aarde, het voelen dat we één zijn, is sterker dan waar ook; het is dé plek om alles wat je niet meer nodig hebt in dit leven los te laten en in dankbaarheid te laten gaan. Daarmee ontstaat ruimte om te kijken naar het ‘nieuwe’ dat zich aandient in je leven. Wat is de essentie van je verlangen, van waar je naar op zoek bent; wat heb jij nodig om vol in jouw leven te kunnen staan?

Trancereis
We hebben er voor gekozen om de zweethut vooraf te laten gaan door een trancereis, omdat veel mensen uit een nogal druk en hectisch bestaan naar de ceremonie komen. De trancereis is dan een heel fijne manier om jezelf tot stilstand te zetten en te openen voor wat er verder die dag wil gebeuren. Je kunt het zien als een geleide meditatie waarin je, begeleid door de drum, meegenomen wordt naar een ‘andere wereld, een andere realiteit’. Je vraag waarmee je gekomen bent wijst je de weg en laat je zien wat zich aandient als hulp op jouw pad. 

NB:

  • Op de Hof gaan we bedekt de hut in, mannen dragen een short en vrouwen een wikkelrok of omslagdoek. Dit is uit respect voor de Spirits en de voorouders, die we in de hut uitnodigen. 
  • Je kunt deelnemen aan de Zweethut ceremonie als je bezig bent met zelfontwikkeling, zelfhelend vermogen en bewustwording.

Ben jij er bij? 

Organisatoren
Arianne en Anouk kennen elkaar al meer dan 20 jaar vanuit de opleiding bij het Chineng Instituut, waar ze allebei tegenwoordig ook les geven. Samen zijn ze naar China geweest voor een bijzondere en intensieve training bij hun leraar Li Hongshi. Sindsdien is hun missie om mensen te begeleiden vanuit het hart. Hieruit is een samenwerking ontstaan op verschillende vlakken. Samen organiseren zij nu een korte retraite waar een Zweethut ceremonie centraal staat. Deze vindt plaats in de bijzondere locatie Hof van Axen. Waar we op een liefdevolle manier aanwezig mogen zijn met en voor onszelf.

 

Dinsdag 25 januari

14.30 uur aankomst

15.00 uur start en aankomen bij jezelf

16.00 uur zweethut opbouwen en het vuur

18.00 uur diner

20.00 uur trancereis

21.00 uur stenenceremonie

Woensdag 26 januari

07.00 uur start zweethutceremonie

12.00 uur gezamelijke, feestelijke brunch

13.00 uur tijd voor jezelf, verwerking van wat er aangeraakt is en genieten van de natuur

16.00 uur bij elkaar komen

18.00 uur gezamelijk diner

20.00 uur dagafsluiting met healing / mediatie

Donderdag 27 januari

09.00 uur vrije invulling van de dag. Afhankelijk van de groepswensen.

12.00 uur gezamelijke lunch

14.00 uur afsluiting van de dagen

Aanmelden