Verwachting is teleurstelling

BLOG

Zo, dit is iets wat je écht moet leren. Omdat er als kind altijd veel van je verwacht wordt, komt dit in je onbewuste en neem je dit mee in je verdere leven. Als kind hoor je vaak; niet doen, dat hoort niet, het moet zo, dat is wel zo netjes..

Ook op school is er een hoge verwachting. Je moet voldoendes halen, en het liefst nog hoger. De verwachting ligt soms extreem hoog lag. Je bent op tijd, je doet het perfect, je maakt geen fouten, je luistert en je werkt hard. ✔️

Ik heb ook heel lang hoge verwachtingen voor mezelf en mijn omgeving gehad. Maar deze verwachtingen hebben me helemaal niet blij gemaakt. Ze hebben me juist tegengewerkt! Want bij een verwachting is er vaak een teleurstelling. Je hebt er namelijk geen controle over en een verwachting is heel persoonlijk.

De hoge verwachtingen heb ik laten gaan, waardoor ik veel meer rust heb. Als ik iets voor een ander doe, verwacht ik het niet terug. Als mensen iets van mij verwachten, ligt dat niet bij mij.

Jeetje, wat zijn er nu weinig teleurstellingen! Het is nu juist héél erg leuk en onverwachts als ik iets krijg of mag ontvangen! En dat zijn mooiere pieken, dan al die verwachtingen!

Liefs, Marielle