Pilates

Core, mindfulness, ademhaling

Pilates is een zeer effectieve body workout die tegelijkertijd meerdere spiergroepen target en versterkt, waardoor een sterk, uitgebalanceerd en flexibel lichaam ontstaat. Al onze bewegingen komen vanuit ons lichaam en worden ondersteund door diepe buikspieren, bekkenbodemspieren, bilspieren en stabiliserende (rug) spieren langs de ruggengraat. Het belangrijkste doel van Pilates is het ontwikkelen en versterken van deze kernspieren.

Restorative pilates is een les die speciaal helpt bij revalidatie na een blessure of operatie. Voor blessures of aanhoudende pijn, zoals rugpijn, knieblessure, heupvervanging is dit een geschikte les. Je gaat nieuwe spier- en bewegingspatronen aanleggen die helpen je lichaam te herstellen en pijnklachten verminderen. De oefeningen gaan langzamer dan bij pilates, maar zijn niet minder intensief. Er worden aanpassingen in de oefening geboden, terwijl je toch de diepe kernspieren versterkt. Begin met restorative pilates wanneer je pijn, stijfheid of beperkingen hebt en stroom na een tijdje door naar de gewone Pilates lessen.

Voordelen Pilates

  • Het vermindert stress
  • Je wordt soepel én sterk
  • Pilates verbetert je lichaamshouding
  • Pilates voorkomt en verhelpt blessures

Benieuwd naar Pilates?

Je kunt in de app de les bij ons reserveren en de kracht ervaren van Pilates. Wil je eerst nog meer zien? Bekijk hieronder drie video’s van een Pilates les.

Niveau & Intensiteit

  • Medium – in beweging
  • Iedereen met (enige) ervaring in yoga

Pilates lessen bij Zest

Bij Zest hebben we vier keer per week een Pilates les. Er zijn zowel Pilates lessen overdag als in de avond. De lessen worden gegeven door Anatevka, Monique of Sylvia. Dit zijn allemaal ervaren teachers met een eigen manier van lesgeven. In onderstaande video’s zie je twee Pilates lessen, een gegeven door Anatevka en een gegeven door Sylvia.

Pilates workshops

Zest organiseert ook Pilates masterclasses en challenges. Houdt onze agenda in de gaten voor alle Pilates workshops.

The Pilates series of five challenge

Wil je ontdekken of de houdingen van Pilates iets voor je zijn en wil je jezelf uitdagen? Dan kun je gratis de The Pilates series of five challenge doen! Elke week zijn het vijf Pilates oefeningen die we opbouwen naar meer herhalingen.

Maak kennis met Pilates oefeningen

Teachers Pilates

Teacher Anatevka

Zest bestaat dit jaar alweer zes jaar. Ik ben 1 van de gelukkige docenten van het eerste uur en mocht meegroeien met deze prachtige plek om jong en oud te ondersteunen de beste versie van zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. De vaste lessen die ik geef zijn Vinyasa, pilates, Basic yoga en sinds kort Fit & Vitaal voor senioren. De Diversiteit aan mensen en bewustzijnsvormen maakt het leuk en uitdagend. Ik hoop dat ik een steentje kan bijdragen zodat mensen zowel fysiek, mentaal en emotioneel gezonder, bewuster, sterker en vooral gelukkiger in het leven staan. Ik geloof dat alle kleine beetjes helpen om in een nog mooiere wereld te leven en dat begint bij jezelf. De ene dag lukt dat beter dan de andere dag, dus met een glimlach, wees niet te streng voor jezelf.

Teacher Monique

Ik vind het werken bij Zest zo leuk omdat het helemaal niet als werk voelt ; ) Ik hou zo van yoga en pilates en alles wat ik verder nog doe bij Zest dat het altijd fijn voelt, zowel met de mensen die naar de les komen als met het Zest team. Heerlijk als mensen blij, tevreden, relaxt en licht weer de zaal uitlopen, daar word ik heel blij van.

‘Energy flows where attention goes’  

Ervaring van leden

De Pilates les van Monique is rustig, met de focus op ademhaling en mindfulness! Ik vind het een heerlijke les, omdat het niet voelt als een hele zware les, maar waarbij ik toch alle spieren sterker maak. 

Anatevka geeft een hele fijne Pilates les! Ik volg elke week haar les en ik merk dat ik meer kracht en spieren heb. 

Pilates is geweldig! Het is geen spring of zweetles, maar het zijn tóch zware oefeningen! Ik heb goed aan mijn lichaam gewerkt, zonder dat ik de deur uitloop met een knalrood hoofd!

Pilates proberen?

Je kunt bij Zest nu een Introductie nemen voor maar €17,50! In de Introductie mag je 4 verschillende lessen volgen binnen twee weken. Op deze manier kun je erachter komen of Pilates iets voor jou is. of dat je misschien een andere les ontdekt die bij je past. Wil je alleen Pilates proberen? Koop dan een losse les.
Bekijk meer informatie over onze abonnementen. 

Wil je de kracht ervaren van Zest Your Life én van Pilates?
Ga dan naar de Introductie pagina voor meer informatie.

Wil je eerst weten of Zest Your Life bij je past?

Doe dan de lidmaatschapstest! Dit kan zowel online als bij ons op locatie. Na het beantwoorden van 7 vragen ontvang je persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Andere interessante lessen

Stress Release

Stress Release is een combinatieles van zachte yogastroming die zorgen voor diepe ontspanning n leren loslaten. Heel goed als stresspreventie of bij burrn out klachten.

Yin yoga

Yin yoga richt zich op het ontspannen en verlengen van de dieper gelegen weefsels van het lichaam door de houdingen zo’n 3 tot 5 minuten aan te houden.