Chi Neng Qigong

Harmonie in lichaam en geest

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer die de doorstroom van energie stimuleert en mind en body versterkt. Het wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Het zijn namelijk langzame bewegingen en brengt verdieping in je persoonlijke ontwikkeling. Alles is vanuit liefde.

Deze vorm van Qigong wordt over de hele wereld beoefen en het effect van de oefeningen is merkbaar in het dagelijks leven. De bewegingen zijn eenvoudig en sierlijk waardoor Chi Neng Qigong voor iedereen geschikt is.

Voordelen Chi Neng Qigong

  • Het verlaagt stress
  • Betere doorstroom van energie
  • Verbeterd je emotionele staat
  • Versterkt mind en body

Benieuwd naar Chi Neng Qigong?

Je kunt in de app de les bij ons reserveren en de kracht ervaren van Chi Neng Qigong.  Wil je eerst nog meer zien? Bekijk dan hieronder drie oefeningen uit de Chi Neng Qigong. Het is een meditatie, een basishouding en een warming up. In principe zijn dit oefeningen aan het begin van de les.

Niveau & Intensiteit

  • Slow – meditatief rustig
  • Voor iedereen

Chi Neng Qigong lessen bij Zest

Bij Zest hebben we een aantal keer per week een Chi Neng Qigong les. De lessen worden gegeven door Anouk (de eigenaresse van Zest), Petra en Sandra. Bekijk het rooster om te zien wanneer je Chi Neng Qigong kunt volgen!

Chi Neng Qigong workshops

Ook zijn er verschillende workshops van Chi Neng Qigong zoals introductiedagen en essence practices. Houdt onze agenda in de gaten voor alle Chi Neng Qigong workshops.

 Maak kennis met Chi Neng Qigong oefeningen

Meditatie

Basishouding

Warming up

Craneswalk Chi Neng Qigong

Teachers

Teacher Anouk

Toen ik in 2002 met Chi Neng Qigong in aanraking kwam voelde dat direct als thuiskomen. De eenvoud van de bewegingsleer en dat deze voor iedereen toegankelijk is zorgden ervoor dat ik direct verkocht was. De handvatten die ik kreeg om verantwoordelijkheid te nemen over mijn energieniveau hebben me als drukke ondernemer heel veel gebracht. Een bewegingsleer waar eigenlijk alles in zit.

Bewegen vanuit het hart is wat ik doe, en ik deel mijn kennis en ervaring graag tijdens de Chi Neng Qigong lessen, de Chi Neng Healing lessen, de maandelijkse La Qi cirkels en de Healing Coaching sessies.

‘Ik besef steeds meer hoe belangrijk deze bewegingsleer is en wat een mooi geschenk het is dat ik dit mag beoefenen en lesgeven’

Wat heeft Chi Neng Qigong onze leden gebracht?

Chineng Qigong heeft me enorm geholpen om mijn energie te herstellen na een ingrijpende burn-out. Het heeft mijn kijk op het leven veranderd en me zodanig geïnspireerd dat ik nu Chinese Geneeskunde studeer.’ Ik beoefen nu ruim 4 jaar qigong.

JosyanneBusinessman

Chineng Qigong heeft mij veel gebracht ik beoefen het zo een 5 jaar. Ik heb een nekletsel en zat normaal gesproken minimaal 1x maand bij de fysio voor behandeling door Chineng Qigong kan ik het zelf onder controle houden en ben ik misschien 1x per jaar bij de fysio te vinden. Buiten dat heb ik mijn lijf en leven beter in evenwicht. 2x per week train ik en ik doe regelmatig een gong (100 dagen dezelfde oefening) verder regelmatig oefeningen thuis waar ik op dat moment behoefte aan heb. 

MoniqueBusinessman

Chineng heeft me opgeleverd dat ik meer in verbinding ben met mezelf, ik kan meer rust vinden op momenten dat ik me in een innerlijke storm bevindt. Het is prettig om te kunnen verstillen en de energie door je lijf te voelen stromen. Ik denk dat ik nu 6 jaar aan Chineng doe.

OdileBusinessman

“Ik heb Chineng nog maar kort “ontdekt” maar het heeft mij in elk geval al gegrepen en het voelt voor mij fijn om hier mee door te gaan.

De filosofie, de bewegingen, het naar binnen keren en wat het kan doen voor je, spreekt mij enorm aan”.

Deze week 2 lessen niet meegedaan omdat ik enorme last heb van mijn gewrichten, hoop er de volgende keer weer bij te zijn.

SonBusinessman

Chi Neng Qigong proberen?

Je kunt bij Zest nu een Introductie nemen voor maar €17,50! In de Introductie mag je 4 verschillende lessen volgen binnen twee weken. Op deze manier kun je erachter komen of Chi Neng Qigong iets voor jou is. of dat je misschien een andere les ontdekt die bij je past. Wil je alleen Chi Neng Qigong proberen? Koop dan een losse les.
Bekijk meer informatie over onze abonnementen. 

Wil je de kracht ervaren van Zest Your Life én van Chi Neng Qigong?
Ga dan naar de Introductie pagina voor meer informatie.

Wil je eerst weten of Zest Your Life bij je past?

Doe dan de lidmaatschapstest! Dit kan zowel online als bij ons op locatie. Na het beantwoorden van 7 vragen ontvang je persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Andere interessante lessen

Stress Release

Stress Release is een combinatieles van zachte yogastroming die zorgen voor diepe ontspanning n leren loslaten. Heel goed als stresspreventie of bij burrn out klachten.

Yin yoga

Yin yoga richt zich op het ontspannen en verlengen van de dieper gelegen weefsels van het lichaam door de houdingen zo’n 3 tot 5 minuten aan te houden.