Restorative Yoga

Ontspanning en rust

Restorative yoga is een zachte en ontspannende vorm van yoga die zich richt op relaxatie en verjonging. Het is ontworpen om diepe ontspanning te bevorderen en spanning in lichaam en geest los te laten. In tegenstelling tot meer actieve en dynamische vormen van yoga, omvat restorative yoga het langdurig vasthouden van zachte houdingen, vaak variërend van 5 tot 20 minuten of zelfs langer.

Het belangrijkste doel van restorative yoga is om het parasympathische zenuwstelsel van het lichaam te activeren, wat helpt stress te verminderen en een gevoel van rust en welzijn bevordert. De beoefening omvat doorgaans hulpmiddelen zoals dekens, kussens, blokken en riemen om het lichaam te ondersteunen in verschillende houdingen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen en de posities langere tijd vast te houden.

Voordelen Restorative yoga

  • Stressvermindering
  • Verbeterde flexibiliteit
  • Verbeterd lichaamsbewustzijn
  • Beter slapen
  • Herstel en genezing
  • Verminderde angst

Restorative yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, inclusief beginners, en kan een aanvulling zijn op meer actieve vormen van lichaamsbeweging of yogabeoefening. Het is met name gunstig voor mensen die ontspanning, stressverlichting en een kans om te vertragen en tot rust te komen zoeken te midden van de drukte van het moderne leven.

Restorative yoga lessen bij Zest

Bij Zest hebben we doordeweeks Restorative yogales. De les wordt gegeven door Renate, Monique en Natasja. Bekijk het rooster om te zien wanneer je Restorative yoga kunt volgen.

Benieuwd naar Restorative yoga?

Je kunt in de app de les bij ons reserveren en de ontspanning ervaren van Restorative yoga.

Niveau & Intensiteit

  • Slow – meditatief rustig
  • Iedereen

Teachers

moniquepinxteren

Monique van Pinxteren

image00184

Natasja Oost

Restorative yoga proberen?

Je kunt bij Zest nu een Introductie nemen voor maar €19,50! In de Introductie mag je 4 verschillende lessen volgen binnen twee weken. Op deze manier kun je erachter komen of Restorative yoga iets voor jou is. of dat je misschien een andere les ontdekt die bij je past. Wil je alleen Restorative yoga proberen? Koop dan een losse les.
Bekijk meer informatie over onze abonnementen. 

Wil je de kracht ervaren van Zest Your Life én van Restorative yoga?
Ga dan naar de Introductie pagina voor meer informatie.

Wil je eerst weten of Zest Your Life bij je past?

Doe dan de lidmaatschapstest! Dit kan zowel online als bij ons op locatie. Na het beantwoorden van 7 vragen ontvang je persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Andere interessante lessen

Stress Release

Stress Release is een combinatieles van zachte yogastroming die zorgen voor diepe ontspanning n leren loslaten. Heel goed als stresspreventie of bij burrn out klachten.

Yin yoga

Yin yoga richt zich op het ontspannen en verlengen van de dieper gelegen weefsels van het lichaam door de houdingen zo’n 3 tot 5 minuten aan te houden.