Restorative Pilates

Zachte bewegingen en herstel

Restorative Pilates is een aangepaste versie van de traditionele Pilates die zich richt op ontspanning, mindfulness en zachte bewegingen om fysiek en mentaal herstel te bevorderen. Het combineert de principes van traditionele Pilates met elementen van herstellende yoga, met als doel stress te verminderen, flexibiliteit te verbeteren en een gevoel van algeheel welzijn te creëren.

Restorative Pilates omvat meestal langzame en gecontroleerde bewegingen, met een sterke nadruk op ademhalingsoefeningen. Het legt de nadruk op een goede lichaamshouding, lichaamsbewustzijn en diepe rekken om spanning los te laten en flexibiliteit te verbeteren zonder het lichaam overmatig te belasten.

Deze vorm van Pilates is bijzonder gunstig voor mensen die herstellen van blessures, te maken hebben met chronische pijn, of op zoek zijn naar een meer zachte benadering van lichaamsbeweging. Het is ook geschikt voor mensen die willen ontspannen en ontstressen terwijl ze toch profiteren van de voordelen van een mind-body workout.

Houd er rekening mee dat er sinds mijn laatste update mogelijk verdere ontwikkelingen of variaties van Restorative Pilates zijn geweest, dus het is altijd een goed idee om het te controleren bij gecertificeerde Pilates-instructeurs of betrouwbare bronnen voor de meest actuele informatie.

Voordelen Restorative Pilates

  • Stressvermindering
  • Flexibiliteit en mobiliteit
  • Spierkracht
  • Herstel en blessurepreventie
  • Verbeterde lichaamsbewustzijn
  • Ontspanning en welzijn

Restorative Pilates lessen bij Zest

Bij Zest hebben we twee keer per week een Restorative Pilates. les. De Restorative Pilates lessen worden gegeven door Lynne en Karen. Dit zijn allemaal ervaren teachers met een eigen manier van lesgeven.

Benieuwd naar Restorative Pilates?

Je kunt in de app de les bij ons reserveren en de kracht ervaren van Restorative Pilates.

Niveau & Intensiteit

  • Slow – meditatief rustig
  • Iedereen met (enige) ervaring in yoga

Restorative Pilates proberen?

Je kunt bij Zest nu een Introductie nemen voor maar €19,50! In de Introductie mag je 4 verschillende lessen volgen binnen twee weken. Op deze manier kun je erachter komen of Restorative Pilates iets voor jou is. of dat je misschien een andere les ontdekt die bij je past. Wil je alleen Restorative Pilates proberen? Koop dan een losse les.
Bekijk meer informatie over onze abonnementen. 

Wil je de kracht ervaren van Zest Your Life én van Restorative Pilates?
Ga dan naar de Introductie pagina voor meer informatie.

Wil je eerst weten of Zest Your Life bij je past?

Doe dan de lidmaatschapstest! Dit kan zowel online als bij ons op locatie. Na het beantwoorden van 7 vragen ontvang je persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Andere interessante lessen

Stress Release

Stress Release is een combinatieles van zachte yogastroming die zorgen voor diepe ontspanning n leren loslaten. Heel goed als stresspreventie of bij burrn out klachten.

Yin yoga

Yin yoga richt zich op het ontspannen en verlengen van de dieper gelegen weefsels van het lichaam door de houdingen zo’n 3 tot 5 minuten aan te houden.