Monique van Pinxteren

Yoga docent

Mijn naam is Monique van Pinxteren Sinds 2004 ben ik met yoga bezig. Ik vind het erg interessant om elke keer weer te ervaren wat yoga met mijn lichaam en geest doet. Het houdt me een spiegel voor en het geeft me zowel fysiek als mentaal rust, kracht en souplesse. De yoga filosofie leert mij onder andere meer holistisch te kijken naar mijn eigen lichaam. Bij lichamelijk ongemak vertelt mijn lichaam mij iets. Door naar binnen te keren kan ik zien wat dat is, in plaats van me naar buiten te richten en het daar te zoeken. Yoga is een onderdeel van mijn leven geworden op zowel filosofisch als op lichamelijk niveau.

Vanuit een grote behoefte om dit te delen geef ik sinds 2017 Hatha yoga en vanaf 2019 Yin yoga en Pilates les.
Bij Zest Your Life geef ik Pilates les en Restorative Yoga. Het doorgeven van mijn kennis aan anderen maakt mij zeer dankbaar en enthousiast!

Door de verworven inzichten tijdens mijn opleidingen en mijn eigen processen kan ik jou op weg helpen naar een betere balans in je leven, met beter inzicht in jezelf en jouw processen en fases in je leven.

Mijn levensmotto is: “What you think, you become”, een quote van Buddha. Zo waar, voor mij althans. Je bent niet je gedachten, je bent niet jouw lichaam, je bent niet jouw emoties.  Je hebt gedachten, je hebt een lichaam, je hebt emoties. Dat maakt dat je er van een afstandje naar kan kijken en dan beleef je dit allemaal op een andere manier, minder intens en blijf je dichter bij jezelf.

  • Yoga verdiepingsreis te Mussoorie Himalaya, India (2022) Docenten: Ron van der Post, Krishna Priya Didi, Swami Yoganand
  • Yin Medicine opleiding, Bivag, Sneek (2019-2022)
  • Yin Yoga Opleiding Bivag (2019)
  • Dynamische Hatha Yoga opleiding bij Yogastudie Ron van der Post te Nijmegen (2016-2019)
  • Opleiding Effectieve Intuïtie te Haarlem (2011 – 2018)
  • Mindfulness cursussen Amstelveen (2014&2015)
  • Doorlopend bijscholings- en verdiepingsdagen dagen en retraites bij Ron van der Post en diverse andere docenten
  • Doorlopend yoga retraites