Marieke Hulst

Basic yoga

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Nog maar 4 jaar oud was ik toen ik in de woonkamer stond te dansen voor de tv, de danseres in mij was geboren! Vrij snel daarna ging ik op ballet. Ik vond het fantastisch en stroomde door naar de Dansacademie en begon ik ook met het nemen van zanglessen waarna ik in verschillende professionele musicals heb gespeeld en als Frogette bij Rene Froger. Mensen entertainen werd mijn passie!

Maar dansen en zingen was voor mij niet genoeg; ik ontdekte op mijn 17de de sportschool en begon met hardlopen, want ook daar kon ik mijn energie in kwijt.

Voor de ‘rust’ ging ik naar yoga (nu alweer 30 jaar!!!), maar de vonk sloeg pas echt over toen ik in 2011 in Thailand op reis was en daar deelnam aan een yoga-retraite. Daar voelde ik hoe heilzaam yoga en meditatie voor je lichaam en geest is. Ik kwam daar tot het inzicht dat ik yogadocent wilde worden, Ik wilde deze mooie ervaringen met anderen delen.

Eenmaal thuis heb ik me meteen ingeschreven voor de Ashtanga Vinyasa opleiding (200uur) en na het afronden daarvan heb ik mijn baan opgezegd en ben vrijwel meteen begonnen met lesgeven bij verschillende yogastudio’s en sportscholen.

Verder geef ik ook met heel veel plezier les aan peuters, tieners op middelbare scholen en bedrijven.

Ik kan echt oprecht zeggen dat deze switch voelde als thuiskomen. Niet alleen het zelf beoefenen van yoga, maar ook in het lesgeven daarvan.

Uiteraard blijf ik me als yogi en docent verdiepen. Zo heb Ik inmiddels de Yin Yoga opleiding (200uur) afgerond en bij Shiva Rea diverse modules behaald van de Energetic Vinyasa Teachertraining.

Verder probeer ik zoveel mogelijk workshops te volgen bij yoga grootheden als Clayton Horton, Damien de Bastier, Coral Brown, Simon Park en Tara Stiles.

Mijn leermeesters op het gebied van meditatie zijn Deepak Chopra en de Vipassana techniek van Goenka.

‘Don’t try to find the way to happiness, happiness is the way’- Boeddha

Ik hoop je snel eens in mijn les te mogen begroeten!

Namasté, Marieke