6 weekse zwangerschapsyoga cursus

Start op zaterdag 14 september van 10.00 – 12.00 uur

In verwachting zijn van een kindje is altijd een bijzondere en intense tijd. Aan de hand van de hormonen maakt het lichaam enorme veranderingen door en ook op emotioneel vlak word je beïnvloed door deze levensveranderende ervaring. Het is dan heel fijn om wat ondersteuning te krijgen tijdens je zwangerschap. Je kunt hierdoor de veranderingen beter opvangen en je tijd benutten om je fijn en prettig in je lichaam te (blijven) voelen, zelfzorg tips te kunnen toepassen, alsook de gezondheid, ademhaling en ontspanning van lichaam en geest te bevorderen.

Yoga biedt ons een manier om het lichaam te beweging op een wijze die het zwangere lichaam dient en niet overbelast, om kracht te behouden alsook spanningen los te laten. Ademhalingsbewustzijn speelt hier een belangrijke rol, alsook kennis over wat die fysieke veranderingen nu precies betekenen voor je. Ayurveda is de wetenschap van een gezond en vitaal leven, en biedt tevens handvaten om elke fase van het leven zoveel mogelijk in harmonie te blijven met je eigen natuurlijke behoeften.

Deze cursus biedt je een moment om te ontspannen, op te laden en je fysiek en mentaal voor te bereiden op een voorspoedige bevalling en daarop volgende kraamtijd. Vanuit een groter bewustzijn krijgen we een betere houding, voelen we ons krachtiger en vol zelfvertrouwen en kunnen we beter inspelen op zwangerschapskwalen.

In deze cursus doen we yoga (met aandacht voor houding, bekken), ademen we, worden zwangerschapskwalen besproken alsook de oplossingen, krijg je Ayurvedische tips, ontspan je en is er een moment waar je al tijdens de zwangerschap verbindt met het kindje dat in je groeit.

Oefeningen en technieken

💚 Kracht opbouw in de dieper liggende structuur van het lichaam, waardoor de houding verbetert en je zwangere lichaam zo min mogelijk (onnodig) wordt belast
💚Bekkeninstabiliteit voorkomen, en houdingen aan te passen om verergering tegen te gaan
💚Bekkenbodem en de banden rond de buik versterken|
💚Ademhalingstechnieken die je tijdens je zwangerschap, alsook tijdens de bevalling kunnen helpen
💚Focussen op ontspanning en rust voor jezelf en je kindje
💚Aandacht voor natuurlijke pijn bestrijding.

Voor wie is zwangerschapsyoga
De eerste periode vormt zich vaak rond de zwangerschapsmisselijkheid en daarbij een gebrek aan energie, mede daarom adviseren wij om vanaf de 14e week beginnen, en niet eerder. Verder kan je tijdens je hele zwangerschap de sessies volgen, ook als je al eerder zwanger bent geweest is zwangerschapsyoga aan te raden. Tevens kan zwangerschapsyoga uitkomst bieden na de bevalling voor een rustig en langzaam herstel.

De sessies worden wekelijks aangeboden in een 6 weekse cursus. Een van de lessen is met partner.

De zwangerschapsyoga wordt gegeven door Alana de Bois. Als ervaren yoga- en meditatiedocente heeft zij onder andere de Birthlight training voor prenatale yoga gevolgd en is zelf moeder van een dochter en zoon.

Aanmelden Zwangerschapsyoga cursus

Praktische informatie 

Zaterdagochtend van 10.00 – 12.00 uur

Aanmelden zwangerschapsyoga cursus

Data cursus:
14 september

21 september
28 september
5 oktober
12 oktober
19 oktober

Zwangerschapsyoga cursus in de zomer?
Liever in juli of augustus zwangerschapsyoga cursus volgen? Stuur een mail naar management@zestyourlife.nl

Als we genoeg aanmeldingen hebben voor in de zomermaanden, dan plannen we een extra 6 weekse cursus in.

Kosten:
€ 210,-

Sommige verzekeraars vergoeden (deels) de cursus. Check bij je eigen verzekering of ze het vergoeden. Je krijgt een certificaat van deelname. Alana heeft de Birthlight yoga opleiding gevolgd. Zest Your Life is aangesloten bij Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN)
Teacher: Alana