Cacao Ceremonie & Volle Maan

Diepe ontspanning en een zachte liefdevolle reis

Cacao is een hartopener en brengt je van je hoofd naar je hart. Het opent je hart (fysiek en spiritueel), het zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat en je energie meer gaat stromen. Deze avond staat in het teken van jou. Het is vooral een moment om diep te ontspannen, om inzichten te krijgen, om van je hoofd naar je hart te zakken en alles even los te laten.

Waarom Cacao?
Pure cacao is super gezond. Het zit vol antioxidanten, happy hormones en het is een energizer met een zacht randje. De ceremonie is een zintuigelijke reis waarmee je dieper in je lichaam zakt. Cacao is 5000 jaar geleden ontdekt en werd vooral gebruikt door de elite. Later is dit gemengd met o.a. suiker en melk en omgevormd tot chocolade. Wat we in de ceremonie gebruiken is 100% pure cacao zonder enige toevoegingen. Nu, in de moderne spiritualiteit wordt cacao gebruikt voor heling en transformatie.

Cacao tijdens de magische Volle Maan
Volle maan symboliseert verhoogde energie en emotionele intensiteit. Het is een tijd van krachtige transformatie en het zetten van intenties. Met deze heilige cacao drank, verbind ik me met mijn innerlijke zelf en het universum, om mijn doelen en wensen te omarmen en te manifesteren.⁣

⁣Of je nu gelooft in spirituele rituelen of gewoon op zoek bent naar een moment van rust en bezinning, ik nodig je uit om deze ervaring met mij te delen. Laten we samen proosten op de magie van de volle maan en de helende kracht van cacao.

Een spirituele, maar aardse manier van ontspannen en naar binnen keren.

De cacao zorgt voor een heerlijke, zachte ervaring. Het is een reis van kaarten, mantra’s, cacao en yoga nidra. De beste ingrediënten voor diepe ontspanning.

Dit is echt een moment voor jezelf. Dus het is vooral; genieten!

De ceremonie is in het Nederlands. 

Ben je erbij?
De Cacao Ceremonie is geschikt voor iedereen. Slik je medicijnen zoals antidepressiva of zit je in je 1ste trimester van je zwangerschap? Neem dan contact met ons op. Let op; de cacao heeft geen hallucinerend effect en is geen drugs.

Praktische informatie

Data:
donderdag 31 augustus – vol
donderdag 28 september- vol
donderdag 26 oktober
donderdag 23 november

Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Zest Your Life
Kosten: 40 euro
Facilitator: Marielle Beun
Taal: Nederlands
Voorwaarden annuleren
Je kunt tot een week van te voren kosteloos annuleren. Bij afmelden binnen 7 dagen voor de workshop, wordt er 50% van de totale prijs bekostigd. Afmelden op de dag zelf is 100%.

Ja, ik wil graag bij de Cacao Ceremonie zijn

De ceremonie is het in Nederlands. 

Ervaringen van anderen

Kortgeleden voor het eerst een cacao ceremonie bijgewoond. Het was een enorm fijne avond waarin ontspannen en een liefdevol moment voor jezelf centraal stond. Meteen bij binnenkomst zag de zaal er prachtig uit en konden we comfortabel plaatsnemen. Ondanks dat ik alleen was gekomen en niemand kende, voelde ik mij snel op mijn gemak en heb ik het ervaren als een safe space waar voldoende ruimte was om te delen, maar ook om dat niet te doen als dat beter voelde. Marielle heeft veel kennis over de cacao en ik vond het erg leuk om hier meer over te leren voordat we het dronken. De combinatie van het drinken van de cacao, de meditaties, intentiekaarten en mantra’s, maakte het voor mij een perfecte avond en ik ben met een warm gevoel weer naar huis gegaan. Ik zou het zeker nog een keer doen!

Lisa

Zonder verwachting maar met hoop op ontspanning ging ik naar de cacao ceremonie. Wat een fijne ervaring! Bij binnenkomst begon het ontspannen gelijk. De warme, rustgevende ruimte zorgde er bij mij voor dat ik me vrij, veilig en comfortabel voelde. Het voelde of niets moest en alles kon. Tijdens de intieme ceremonie stapte ik uit mijn comfortzone zonder dat ik het doorhad. Terwijl de tijd naderde voelde ik de spanning steeds meer mijn lichaam verlaten. Daar was de ontspanning. Deze ceremonie heeft mij even uit het dagelijkse leven gehad en terug naar mezelf gebracht. 

Sofie

Met haar warmte, duidelijke uitleg en fijne stem zorgt Marielle voor een heel fijn sfeertje. Ze laat je méga diep ontspannen. En natuurlijk helpt de cacao om nog iets verder af te dalen en weer contact te maken met je hart en je innerlijke wijsheid. Laat je maar gewoon verrassen. Je zult zien dat je je meteen op je gemak voelt. Dit is pas echt even “tijd voor jezelf”… 

Lisanne

Zondagavond, een avond waarop ik het liefst niks doe. Ik werd uitgenodigd door Mariëlle om mee te doen aan haar cacao ceremonie. Ik kwam binnen in een oase van rust die heel veilig en vertrouwd voelde dus het voelde meteen dat ik ook echt niks hoefde. Ze heeft de avond heel liefdevol en rustig begeleid. Ik voelde me elke minuut meer ontspannen en terug komen bij mezelf. Er kwamen emoties, voelde weer liefde voor mezelf! En ook al zat ik met allemaal vreemde mensen in een ruimte, het voelde als een eenheid. Ik zou dit aan iedereen aanraden om je weer dichter bij jezelf te voelen, te ontspannen, jezelf te ontdoen van negatieve gevoelens maar vooral om liefde aan jezelf te geven.

Arjenne

Even uit de dagelijkse sleur. De setting welke gecreëerd is draagt heel erg aan bij aan een , niet te groot en niet te klein. Het is geen fabriekswerk, maar juist een heerlijk intiem en vertrouwd/veilig samenkomen van een aantal mensen met allen hun eigen intentie om de ceremonie bij te wonen. Voor mij was het “even rust”. Hier had je de tijd, om even de tijd te vergeten. De rust in Marielle haar stem, de opbouw van de ceremonie ( waaronder dus kaart trekken, verwachtingen bespreken, cacao drinken, deep relax, ademwerk, mantra’s, yoga nidra en afsluiting) hebben er voor gezorgd dat ik bijna lag te slapen, zo ontspannen was ik. Ik heb mijn plek gevonden en kom graag nog eens terug.

Nina

Wat een waanzinnige ervaring deze cacao ceremonie. Ik ben er open ingegaan en heb heel erg genoten van de verschillende dingen die we hebben gedaan, alles voegde iets moois toe. Je voelt echt je hart open gaan, en dit in combinatie met de mooie openhartige gesprekken in de groep geven een groot gevoel van verbondenheid. Ook heerlijk om op deze manier zoveel ontspanning te ervaren! 
Dank je wel Marielle!! 
Joany