Het geluk onder jongvolwassenen

BLOG

Jongvolwassenen hebben het zwaar. De afgelopen twee jaar (de Coronacrisis) heeft er bij iedereen ingehakt, maar volwassenen kunnen over het algemeen goed relativeren. Jongeren daarentegen zijn nog niet zo flexibel van geest. Zij kunnen moeilijker het grotere plaatje zien en raken daardoor eerder van slag. 

Op fysiek, mentaal én emotioneel gebied zijn veel jongvolwassenen ziek geworden. Weinig energie, negatieve gedachten, eenzaamheid, depressiviteit, overspannen, burnout, slapeloosheid en nog veel meer. Inmiddels leven we alweer een tijdje zonder maatregelen, echter zijn daarmee de gevolgen van de crisis niet opgelost. En dat is natuurlijk niet zo gek. Tijdens de lockdown waren er veel online lessen waardoor iedereen in zijn eigen omgeving bleef en weinig tot geen sociale activiteiten had. Ook de druk, het idee dat ze achterlopen met hun studie en vooral bezig zijn met inhalen, inhalen, inhalen, werkt niet motiverend.

Op Social media zie je alleen de succesverhalen, de influencers en de mensen die ‘geen’ last hebben van de Coronacrisis. Echter is dit fictie. Het geeft geen realistisch beeld en is geen goede vertegenwoordig van de échte jongeren.

Jongvolwassenen van nu
De meeste jongeren zijn een stuk gevoeliger dan vroeger. Ze zijn meer open en intuïtiever. Anders bedraad dan de maatschappij van hun verlangt op dit moment. De jongvolwassenen luisteren beter naar hun gevoel, maar worden afgeremd door oude overtuigingen. Je bent in de bloei van je leven, je hebt volop energie, maar dan moet je verplicht thuis zitten.

De grote vraag is: hoe kun je nou écht herstellen?!
Als je ziek bent, ontregeld raakt of uit balans bent dan is het heel belangrijk om te herstellen. Zolang je ‘aan’ blijft staan en doorgaat, is de kans op een langzamer herstel groter. Zet nu die stap en zorg ervoor dat je weer gelukkig wordt! Dat je weer lekker in je vel zit en dat je motivatie weer terugkomt om de regie in eigen handen te nemen.

Maak contact tussen lichaam en geest en blijf luisteren naar je gevoel. Daar kunnen volwassenen nog wat van leren. Jongeren weten vaak zelf wel wat nodig is. En dat is heel goed!

Nieuw geluk jongvolwassenen 5 weken programma
Omdat dit onderwerp zo een groot thema is op dit moment én omdat het heel belangrijk is dat de jongvolwassenen weer lekker in hun vel zitten, heb ik een programma ontwikkeld. Het programma bestaat uit 5 lessen waarin we vooral samenzijn, ervaringen delen, maar ook leren hoe je met je energie kunt omgaan, hoe je in je kracht kunt staan, hoe je leert te luisteren naar signalen van je lichaam en leert te vertrouwen op je hart en intuïtie. De Mind en Body weer samenbrengen. Wil je meer weten over het programma of wil je jezelf of je kind aanmelden? Ga dan naar het Nieuw geluk jongvolwassenen programma. 

 

Liefs, Anouk