Oude overtuigingen en de rol van de mind

BLOG

Vandaag in mijn les was het weer heel duidelijk hoe onze mind met ons aan de haal gaat. De mind is supersterk en overheersend aanwezig. Maar daar heb jij invloed op. We hebben onze mind zeker nodig, maar hij hoeft niet te overheersen. Hij mag in dienst zijn van het hart. Maar hoe zou dat zijn? En hoe zou jij je voelen?

Kies voor bewust trainen, trainen met aandacht, zodat je ziet en voelt wat er met je gebeurt. Dat is de tool om grip te krijgen op je mind. Zeker wanneer je in een oefening bent en je gedachten hoort zeggen: dat kan ik niet. Kijk dan naar welke overtuiging daarachter zit. Ik kan het niet, want ik bent te oud, ik heb het nooit gekund, mijn balans is altijd slecht geweest etc. Vaak zijn oude overtuigingen negatief en deze kunnen je belemmeren in het dagelijks leven. Als er een oude overtuiging naar boven komt, kun je het beste de overtuiging erkennen en loslaten. Ga eraan voorbij. Er ontstaat dan een nieuwe waarheid. En dan is het niet klaar. Nee, elke keer is het jezelf spiegelen, loslaten en nieuwe gebieden, nieuwe ervaringen en nieuwe waarheden ontdekken.

Iemand in de les gaf aan dat zij zich pas kon focussen als ze de oefening onder de knie had. Maar wat is focus precies? Welke overtuiging is dat, waar komt deze vandaan en hoe laat je het los? En wat als je de oefening puur op gevoel doet en de docent volgt? Het is blijven ontdekken, spelen en erin staan met de nieuwsgierigheid van een kind.

Bewust leven is een keuze. Je bent aanwezig in wat je doet, voelt en denkt. Je gaat alles vanuit een ander perspectief ervaren, het verlicht en brengt jou dichterbij jouw waarheid. Leef vanuit je hart. Iedereen heeft een verleden met oude overtuigingen. Dus elke bewustzijnsreis is voor iedereen persoonlijk en anders. Beleef de reis en ontdek jouw oude overtuigingen, waar ze vandaan komen en het belangrijkste; dat je ze loslaat en jezelf in het diepe gooit.

Het hoofd is in deze tijd vaak overprikkeld. Zorg voor rust en ontspanning en laat je aandacht zakken naar je hartgebied. Word helder, voel je vitaler en de wereld ziet er heel anders uit.

Liefs Anouk