Rust vinden in een druk gezinsleven

BLOG

Je herkent het vast wel. Vanaf het moment dat het gezin wakker is begint de dag en de druk van het gezinsleven. De één staat direct aan en de ander heeft misschien wat meer tijd nodig om wakker te worden. De kinderen gaan aankleden, ontbijten en naar school en de ouder gaat naar het werk. Of heeft een vrije dag, maar moet dan de andere 100 to do dingen op het lijstje afwerken. 

We leven in een drukke, snelle en stressvolle wereld. Er is de afgelopen tijd veel gebeurt en dat kan je als persoon best veranderd hebben. Misschien leef je meer in angst of kun je minder prikkels verdragen? En hoe ga je om met de druk? Of met het stressvolle leven? Voel je dat je nergens anders meer tijd voor hebt en wil je graag meer tijd in jezelf investeren maar weet je niet hoe?

Kies voor jezelf

Als jij goed in je vel zit, dan heeft dat ook een uitwerking op de mensen om je heen. Als je kinderen bijvoorbeeld dwars of zeurderig zijn dan kan dit een spiegel zijn van jezelf. Des te belangrijker is het om lekker in je vel te zitten.

Yoga, mindfulness en meditatie zijn allemaal tools om naar binnen te keren, om rust te ervaren, te kunnen loslaten en opladen. Heb je een klein momentje voor jezelf? Sluit dan je ogen, focus op je ademhaling en pak het moment. Heb je wat meer tijd tussen bijvoorbeeld het werk en avondeten? Neem dan een korte yogales. 

Misschien klinkt het woord ‘les’ als een hele opgave voor je, maar je hebt ook lessen van 5 of 10 minuten. Of bijvoorbeeld Yoga Nidra. Tijdens deze ‘les’ lig je op je rug, hoef je niks te doen, alleen maar te luisteren en te voelen. 

Door elke dag een kort moment in te vullen voor jezelf, zul je merken dat je beter in je vel gaat zitten. Je hebt in jezelf geïnvesteerd. En al is het maar even, je krijgt een voldaan gevoel omdat je jezelf niet vergeten bent. 

Liefs, Marielle