De Kracht van de Wall Squat in Chi Neng Qigong

De Wall Squat richt zich op de fysieke en mentale gezondheid. Het is een eenvoudige oefening en je energie gaat weer stromen in het lichaam. De Wall Squat maakt je zowel fysiek, mentaal, als emotioneel sterker. Je komt letterlijk sterker in je schoenen te staan.

Wat is Chi Neng Qigong?
Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en is in de jaren 80 ontwikkeld door Dr. Pang Ming. Het doel is om Qi (levensenergie) door het lichaam te laten stromen en het volledig welzijn te verbeteren. 

Waarvoor is de Wall Squat?
De Wallsquat opent de hele ruggengraat en helpt zeer goed bij onderrugklachten. Mingmen (de onderrug) wordt in China ‘de levenspoort’ van het lichaam genoemd. Dat is niet voor niks. Veel oefeningen binnen Chi Neng zijn erop gericht om dit gebied te openen omdat als dit open is, de energie en aarding aanzienlijk zullen toenemen.
De ruggengraat is de belangrijkste geleider van Qi (energie).  De Wallsquat masseert de organen in de onderbuik en dit heeft een groot effect op de organen en daardoor ook op de huid. Ook de nierenergie wordt versterkt door de Wallsquat. Dit helpt om angsten en depressie te verminderen. Bovendien brengt de Wallsquat de hart- en nierenergie in harmonie. Het sterker worden van de nieren is goed voor het hart.

Voordelen van Wall Squats

  • Spierversterking
  • Verbeterde bloedcirculatie
  • Energiemanagement
  • Goede houding
  • Mentale focus

Hoe doe je oefening?
Het is een oefening die uitgevoerd wordt tegen de muur. Ga met je gezicht tegen de muur staan en zet je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig je knieën langzaam naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten. Duw jezelf langzaam weer omhoog tot je weer rechtop. Wow te gek. Om te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van de Wallsquat, is het belangrijk om deze goed uit te voeren. Je moet deze oefening leren van een en een gecertificeerde instructeur of docent.

Conclusie
Wall squats zijn een eenvoudige maar krachtige oefening binnen Chi Neng Qigong. De oefening heeft veel gezondheidsvoordelen zowel fysiek als mentaal. Door regelmatig wall squats te oefenen, kun je je volledig welzijn verbeteren en een diepere connectie met lichaam en geest opbouwen. Begin vandaag nog met deze oefening en ervaar het zelf!

Daily Practice Challenge Qigong

𝐃𝐨𝐞 𝐣𝐞 𝐦𝐞𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐏𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭?
Wil jij dat je energie optimaal gaat stromen? En elke dag bewust bezig zijn voor jezelf?

We hebben een groepsapp met Daily Practice Challenge. Je krijgt een maand lang elke dag dezelfde korte oefening van 10 minuten die je in je eigen tijd kunt doen. Een daily practice kan je heel veel brengen en je ervaart de oefening steeds dieper en helender op alle vlakken.

De eerste oefening is de Wall Squat
Deze oefening zorgt ervoor dat je sterker, krachtiger wordt. Je energie krijgt een boost en veel lichamelijke ongemakken kunnen oplossen. Het is wel belangrijk om deze oefening goed aan te leren, dus wees welkom in onze Qigong lessen.

Doe je mee?
Stuur een mailtje naar marketing@zestyourlife.nl als je mee wilt doen, dan voegen wij je toe aan onze Whatsapp groep. In de app groep zullen wij ook meer informatie delen en stimuleren we elkaar om dagelijks de oefening te doen.