Licht in donkere tijden

Keer naar binnen en laat de angst even los

In tijden van onzekerheid, angst en verdriet kan het houden van hoop een van de moeilijkste, maar meest waardevolle dingen zijn die we kunnen doen. Het is begrijpelijk dat we ons overweldigd voelen door de hoeveelheid van negatieve nieuwsberichten en de voortdurende stroom van narigheid in de wereld. Toch is er een innerlijke kracht die ons kan helpen om het licht te blijven zien, zelfs te in donkere tijden. Op deze pagina vind je manieren, video’s en een meditatie die je gevoel van hoop kunnen koesteren en het gevoel van angst en verdriet even kan loslaten.

Meditatie Liefde en Licht van Anouk Steggerda

Luister hier naar een korte meditatie (8 min) waarin je liefde en licht ervaart. Het is ook een moment voor jezelf en waarop je de liefdevolle mensen en je omgeving in het licht zet.

Lichtgevende affirmaties

Affirmaties zijn positieve uitspraken die je vaak herhaalt om je gedachten en overtuigingen te veranderen. Ze kunnen een effectief hulpmiddel zijn om angst te verminderen en je mentale welzijn te verbeteren. Hier zijn een aantal affirmaties die je kunnen helpen omgaan met angst:

  1. “Ik ben kalm en in controle.” Deze affirmatie herinnert je eraan dat je de kracht hebt om kalm te blijven, zelfs in stressvolle situaties.
  2. “Ik vertrouw op mezelf en mijn beslissingen.” Zelfvertrouwen is essentieel om angst te overwinnen.
  3. “Ik laat los wat ik niet kan controleren.” Angst komt vaak voort uit zorgen over dingen waar we geen invloed op hebben.
  4. “Ik adem rust in, en angst uit.” Diep ademhalen is een krachtig middel om rust te brengen in je lichaam en geest.
  5. “Ik ben sterker dan mijn angsten.” Deze uitspraak benadrukt jouw innerlijke kracht en vermogen om angsten te overwinnen.

< Herhaal deze mantra elke dag voor jezelf

3 gratis lessen voor jou

Hatha Meditatie – Chi Neng Qigong – Hatha yoga 

In onze hectische levens worden we overspoeld met informatie en prikkels. Maar niet alle informatie heeft een doel, en dit doelloze gegeven kan als ruis fungeren, ons verwarren en ons authentieke zelf in de weg staan. Bij Zest Your Life willen we je bewust maken van deze informatie zonder doel, zodat je het kunt loslaten en jezelf kunt bevrijden van verwarring.

Onze Chi Neng Qigong- en Yogalessen zijn ontworpen om je te helpen dit innerlijke licht te ontdekken en te omarmen, dat in ieder van ons schijnt. Een inspirerende quote van Marianne Williamson herinnert ons eraan: “As we let our light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence actually liberates others.” Bij Zest Your Life geloven we dat jij het verschil kunt maken.

Hatha Meditatie

Hatha Meditatie met JJ

Beweging in zachtheid

Chi Neng Qigong met Anouk

Hatha Yoga

Hatha yoga met JJ