In 2002 kwam ik in aanraking met Chineng Qigong, dit voelde direct als thuiskomen. Het is een bewegingsleer waar eigenlijk alles inzit. Theorie over het bestaan, bewegingen die je energie geven en blokkades opheffen. Als drukke horecaondernemer gaf mij dit toen balans in mijn hectische bestaan. Chineng Qigong is en blijft mijn basis. Na jaren training aan het instituut en in China, besef ik steeds meer hoe belangrijk deze bewegingsleer is en wat een mooi geschenk het is dat ik dit mag beoefenen. Bij Zest geef ik wekelijks Chineng lessen en regelmatig workshops. Ondertussen geef ik ook les aan de opleiding bij het Chineng instituut.

Ik was ook altijd heel sportief en trainde ook regelmatig in de sportschool. Toen kwam ik ook in aanraking met Yoga en ook hier werd ik weer geraakt door deze fysieke bewegingen die je ook weer naar een dieper bewustzijn brengen.

Zest is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte.  Ik sportte, deed aan Yoga, Qigong en meditatie. En ik wilde dit onder een dak brengen. Verschillende disiplines onder 1 dak die mensen kunnen ondersteunen voor een vitaal, gezond en bewust leven. Ik geloof dat er meer wegen zijn naar Rome. En dat je bewust moet worden en leren voelen wat er voor jou nodig is in elke levensfase. Zest Your Life staat voor de Sprankel weer in je leven brengen. Ik hoop dat Zest veel mensen zal inspireren en helpen dit te bereiken.

Mijn inspiratie en groei dank ik ook aan mijn spirituele coach Wiljo Dirkx. Hij schijnt elke keer weer een ander licht op elk proces. Daarnaast word ik liefdevol ondersteund door mijn gezin zodat ik mag doen wat mijn hart mij ingeeft.

 

Liefs Anouk

Anouk Steggerda