Karen Dammerman

Restorative Pilates & Baliemedewerker

Ik ben Karen Dammerman en sinds kort werkzaam als baliemedewerker en restorative pilatesdocent bij Zest your life.

Een aantal jaar geleden ben ik gefascineerd geraakt door pilates. Ik werkte destijds op een paardenhouderij en deed veel fysiek zwaar werk. Ik was opzoek naar een bewegingsvorm dat zou helpen bij het voorkomen van rugklachten. Ik heb ervaren wat pilates doet voor lichaam én geest.  Door mijn aandacht bewust op mijn lichaam en ademhalingstechnieken te richten hoefde ik even niet bezig te zijn met de dagelijkse dingen.

De opleiding klassiek pilatesdocent heb ik afgerond bij Aalo. Daarnaast heb ik een training medisch fitnessdocent gevolgd bij Fysio Physics.

In mijn restorative pilatesles zal veel aandacht worden besteed aan het leren aanspannen en beheersen van de dieper gelegen spieren. Restorative pilates is een hele goede aanvulling voor diegene die herstellen van lichamelijke en mentale klachten. Ik help je graag met het vergroten van lichaamsbewustzijn.

“being centered is not just a biochemical event”.