Sandra Visser

Yin yoga, Chi Neng Qigong & Ademworkshop

Ik woon op Scheveningen in een klein eenvoudig huisje aan zee! Een genot om elke dag wakker te worden met een vakantiegevoel. Ik hou van de zee en neem vaak een duik ook in de winter. Heerlijk om niet veel nodig te hebben en zo zuiver kunnen blijven voelen in wat mij echt innerlijk beweegt. Dat is zoals ik leef. Zo heb ik me laten inspireren en laten verwonderen over hoe mijn leven zich ontvouwt.

Afgelopen jaren heb ik mee in zachte kracht ontwikkeld. Veel yin, koud water zwemmen, meditatie, stilte, wandelingen in de natuur… Daarin mijn vrouwelijke krachten laten groeien.

Momenteel wordt ik vooral bewogen op een fysieke laag. Ik voel dat ik een nieuwe fundering aanleg met hardlopen en krachttraining. Veel daadkracht en uithoudingsvermogen. Fijn om deze kwaliteiten stevig te maken in mij!

Wat mij fascineert is de mens! En wat ons ten diepste als mens maakt wie we zijn. Ik ontwikkel graag authenticiteit en zie ook de uniekheid in anderen. Ik ben opgeleid psychodynamisch (holistisch) therapeut. Dit een goede basis voor mij, maar niet mijn passie. Ik had geen zin om steeds te praten over problemen. Liever geef ik voeding aan de ruimte van liefde, dus ben ik me verder gaan verdiepen in ademwerk. Met het ademwerk ligt de focus op voelen en ervaren. Rebirthing ademwerk is mijn grote passie geworden en ik geef hierin workshops. Anders dan de yoga ademhalingsoefeningen, gaat het over loslaten (ipv beïnvloeden). Deze techniek leert je om werkelijk te openen en verbinding met jezelf en het leven te herstellen. Ik heb hierin al veel mogen ervaren zelf en met anderen. Wat ik hierin het allermooiste vind is de heling die we ervaren als we werkelijk met compassie en zelfliefde kunnen zijn wie we zijn.

Een andere passie van mij is Chineng Qigong. Toen dit op mijn pad kwam wist meteen dat ik hierin veel zou gaan doen. Qigong is het beoefenen van energie, door meditatief bewegen en waarnemen in stilte. Les geven en volgen!  Want we blijven leerling van het leven en dit pad van qigong is oneindig. Zelf groeien en tegelijkertijd door mogen geven is voor mij de perfecte balans. Qigong helpt mij in groei naar vrijheid en onafhankelijkheid. En ook zeker met energiemanagement en veerkracht in het leven. Meer en meer wordt het me duidelijk dat ik mezelf beschikbaar maak voor universele liefde en dat ik ga leven vanuit mijn essentie.

Naast mijn passies voor ademwerk en qigong vind ik het heerlijk om massages te geven. Al dat spiri-gedoe vraagt natuurlijk ook om meer gewoon menselijk genieten. En ik hou van lichamelijke aanraking. Ik heb verschillende massage technieken geleerd omdat ik leergierig ben. Leuk natuurlijk, maar ik kon nooit een vorm vinden die mij past. Te veel structuren waar ik me aan moest houden en dat is niks voor mij. Heel logisch eigenlijk dus dat ik in mijn eigen unieke manier ben gaan voelen en vertrouwen. En wat ik merk is dat ik vooral heel stevig en grondig te werk ga. Ik doe het liefste wat ik van mijn Indonesische omaatje geleerd heb. Mijn handen laten bewegen over het lichaam zonder nadenken en zo voelen waar ik ruimte kan maken, spieren verlengen en meridianen harmoniseren.

Ik ben dankbaar om dat ik op vele manieren mag werken met mensen! In de wisselwerking en het delen ontstaat de magie! En of dat nou is met qigong, ademwerk of massage…of iets heel anders? Ik laat me verwonderen en ben open voor vernieuwing!