Bewust aanwezig in rust en ontspanning

BLOG

Volgens de meteorologen is de winter al op 1 december begonnen. Voor mij ook. Het is kouder aan het worden en steeds donkerder. Dat geeft ook het gevoel om steeds meer naar binnen te keren. Tijd voor bezinning, rust en zachtheid. Het koudwaterzwemmen helpt mij om mijn focus diep naar binnen te brengen. Je moet wel in het koude water, want energie naar buiten richten kan dan gewoon niet. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren. Door je aandacht naar binnen te richten, breng je automatisch je energie ook dieper naar binnen. Waardoor je steeds meer in verbinding komt met jezelf en jezelf ook echt verzorgt.

Yin yoga is een hele fijne practice hiervoor. En natuurlijk ook de Qigong training, door de rustige bewegingen gaat je aandacht naar binnen. Maar ook in een Vinyasa of Hatha les, door wat intensievere houdingen en bewegingen kom je in een gefocuste, ontspannen staat.

In ieder geval nodigt de winter je uit om nog bewuster aanwezig te zijn in rust en ontspanning. De natuur werkt ook zo, alle energie wordt nu teruggetrokken, zodat er straks weer groei en creatie kan ontstaan.

December is natuurlijk ook een feestmaand. Dus het is jouw verantwoordelijkheid om goed voor jouw energie te zorgen, zodat je vanuit jouw kracht en ontspanning, liefdevol aanwezig kan zijn voor een ander.

Laten we deze maand samen in verbinding zijn vanuit onze eigen gezonde en liefdevolle energie.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je staat van zijn. Als jij boos en gefrustreerd bent, dan voel je dat ook in je lichaam en doe je jezelf eigenlijk pijn. Daarnaast is het ook dat jij deze energie om je heen hebt en de mensen die dicht bij je staan meegaan in dit veld. Zij worden hierdoor ook beïnvloed. Door te werken aan je eigen gemoedstoestand, zorg je goed voor jezelf, maar dus ook voor de ander. Degene die in jouw veld wonen om het maar zo te zeggen, profiteren hier ook van. Ik noem het altijd: zorg voor jouw hart. Jouw hart Qi (Energie) moet in een goede staat zijn. Stil, kalm, helder, respectvol en liefdevol. En dit kan je trainen. Je roept elke keer dat gevoel op. Het is namelijk al in je hart. Liefde woont daar, het is je wezenlijke potentie. Alleen ons hoofd maakt er elke keer een verhaal van. Kom elke keer weer terug naar het zachte gevoel. Kijk maar eens naar een baby. Zijn hart is puur, helder, speels. Is in verwondering en ontdekking. En er zijn nog geen verhalen, geen patronen, alles is in het nu. Dus beweeg vanuit liefde, kijk met je ogen vanuit zachtheid, luister met compassie en proef vanuit respect. Zo verander je jouw Qi en ook jouw Qiveld.

En zo verspreid zich langzaam dit veld zich steeds verder en verder.

Door bewust te bewegen en je trainingen te volgen blijf je er met aandacht bij. We worden namelijk zo vaak afgeleid, er gebeurt zoveel om ons heen waardoor we uit onze staat van zijn worden gehaald. Je hebt de herinnering elke keer weer nodig. Dus stap zo vaak mogelijk op je mat of ga zitten op je meditatie kussen. Blijf in training, het is voor jouw gezondheid, maar ook die van de wereld.

Liefs,Anouk