Bewustzijn in je dagelijks leven

BLOG

Ik vind het zo’n mooie ontwikkeling, je ziet namelijk steeds meer mensen kiezen het pad van bewustwording. In deze steeds drukkere en hectische maatschappij, is men op zoek naar balans,, rust, bezinning en zingeving. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de yoga, meditatie, mindfullness, Qigong, retreats etc.

Maar na al die uren op je yoga mat, na al die uren practice, hoe ga je nu werkelijk nog om met frustratie, met boosheid, met angst en teleurstelling? Val je nog terug in je oude patronen of merk je dat er al een verandering daarin plaats heeft gevonden?

Je practice op de mat is 1 ding, maar het werkelijk integreren in je dagelijks leven is iets heel anders. Dit blijft de grootste uitdaging. Ik nodig je uit om niet alleen tijdens je training bewust te zijn, maar ook tijdens een mailtje dat je stuurt, tijdens een gesprek, tijdens de boodschappen. Elke keer weer kan je jezelf afvragen, beweeg ik vanuit het hart of het hoofd.

Het is spelen, maar wil je daadwerkelijk een verandering aanbrengen in jouw leven, in je zijn dan is het oefenen met vallen en opstaan. Het vraagt een commitment en deze ga je aan met jezelf. Dit oefen je op de mat, maar dus ook wanneer je van de mat afstapt. Wanneer je er werkelijk voor gaat, kom je echt in een gebied van ongekende mogelijkheden, veranderd jouw staat van zijn. Promise

De mensheid gaat op dit moment door een grote verandering, waarin we worden uitgedaagd om steeds meer naar onze intuïtie te gaan luisteren. Wat het hoofd allemaal wil en bedenkt werkt niet meer. We gaan steeds meer bewegen vanuit het hart. En deze weg gaat met vallen en opstaan. Je trainingen op de mat ondersteunen dit proces, en helpen jou om steeds bewuster te worden en gevoeliger. Dat je vanuit stilte, aandacht en aanwezigheid in je beweging kan blijven. Je gaat steeds beter aanvoelen wat wel of niet voor je werkt. In de yoga of qigong training ben je daar heel bewust van. Dan geef je jezelf ook de tijd en ruimte ervoor. In de les wordt ook een fijne sfeer gecreëerd zodat je makkelijker hier aan over kan geven. Maar zodra je van de mat stapt is het belangrijk om deze staat vast te houden. In de “buitenwereld” is de afleiding en hier ligt eigenlijk je werkelijke practice.

Blijf bewust in wat je doet, lach erom als je weer in je oude patronen terecht komen. Het enige wat je mag doen is er bewust van zijn, er geen oordeel op plakken en weer gaan voelen wat nodig is. Dan kom je weer terug op de mat en neem je het weer een stapje verder. Mooi he hoe je kan groeien als liefdevol mens.

Liefs Anouk