Herfst met Zest

Naar binnen keren, evenwicht en loslaten

De herfst is een prachtig seizoen waarin de natuur een prachtige transformatie laat zien. De bladeren veranderen van kleur en vallen zachtjes van de bomen, net zoals wij de behoefte voelen om naar binnen te keren en te reflecteren. Het is een tijd om los te laten, net zoals de bladeren van de bomen en ruimte maken voor vernieuwing.

In deze herfstperiode kunnen we inspiratie vinden in de natuur om ons heen. Beweging speelt een belangrijke rol in het omarmen van dit seizoen. Het is een geweldige tijd om te wandelen en de frisse herfstlucht in te ademen. Yoga kan ook een krachtig hulpmiddel zijn om ons te verbinden met de herfstenergie. Het helpt ons te gronden en te centreren.

We kunnen in de herfst ons lichaam en geest in balans brengen. De herfst nodigt uit tot meditatie en naar binnen keren. Het is een tijd om stil te staan bij onze doelen, dromen en wat we willen loslaten om ruimte te maken voor groei en vernieuwing. Eventueel al voor komend jaar, omdat we langzaam dit jaar al aan het afsluiten zijn.

En laten we vooral niet vergeten om te genieten van de heerlijke herfstgerechten en warme drankjes die dit seizoen te bieden heeft. Het is een tijd om te koesteren, te reflecteren en te omarmen wat de herfst te bieden heeft, zowel binnen als buiten.

Op deze pagina vind je oefeningen, video’s, tips, snacks en mooie teksten die je helpen bij dit herfstseizoen. Geniet ervan!

Dus laat je inspireren door de natuurlijke pracht van de herfst en beweeg, adem, mediteer en laat los, net zoals de bladeren doen in dit seizoen.

Affirmaties voor het herfstseizoen

 1. Ik ben dankbaar voor de herfst. Ik ontvang met open armen alle zegeningen die dit seizoen me brengt.
 2. In de stilte van de herfst vind ik innerlijke vrede en reflectie. Ik ben in harmonie met de ritmes van de natuur.

Yoga Nidra voor de herfst

Heb je behoefte aan een mooie Yoga Nidra sessie voor de herfst? Klik op de button, ga ontspannen op je rug liggen op de bank of in je bed en je hoef alleen maar te luisteren.

Klik hier voor de Yoga Nidra sessie.

Les bij Zest?

Het wordt weer kouder, dus neem altijd een lekker vest of dekentje mee zodat je het niet koud krijgt. Het is belangrijk voor ons om te blijven ventileren, dus let goed op jezelf en neem iets mee waardoor je kunt opwarmen.

3 gratis lessen voor de herfst

Chi Neng Qigong – Basic Yoga – Hatha Meditatie 

Het seizoen verandert en zo ook wij. De herfst, een tijd van loslaten en verandering, nodigt ons uit om naar binnen te keren, net zoals de bomen hun bladeren laten vallen en hun aandacht richten op hun wortels. Bij Zest Your Life helpen we je graag bij deze overgang. Ontdek de kracht van gronding in Anouks Basic Yoga-les en omarm verandering zonder weerstand in JJ’s Hatha Meditatie. Laat jezelf meevoeren in een Engelstalige Yoga Nidra-sessie, waar loslaten het centrale thema is.

Oefening voor de longen

Chi Neng Qigong met Anouk

Chi Neng Qigong biedt oefeningen die de gezondheid en vitaliteit van ons lichaam ondersteunen en een van deze oefeningen richt zich op de longen.

Deze Chi Neng Qigong oefening voor de longen kan dagelijks worden beoefend om de longfunctie te verbeteren, stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om de gezondheid van je longen te ondersteunen en je levenskracht te versterken.

Hatha Meditatie

Hatha Meditatie met JJ

Hatha meditatie in de herfst kan een bijzonder waardevolle praktijk zijn, omdat het de harmonie tussen lichaam en geest bevordert, terwijl het zich aanpast aan de specifieke energieën en veranderingen van dit seizoen.

Hatha meditatie in de herfst kan ons helpen om in harmonie te komen met de ritmes van de natuur, te reflecteren op verandering en los te laten wat ons niet langer dient. Het is een prachtige manier om te genieten van de kalme en introspectieve energieën van dit seizoen.

Basic yoga – Grounding

Basic yoga met Anouk

Yoga grounding in de herfst herinnert ons eraan dat, net zoals de bomen hun bladeren loslaten, we ook kunnen loslaten wat ons niet langer dient. Het is een tijd om te aarden, te reflecteren en een dieper begrip van onszelf te cultiveren. Terwijl je je lichaam en geest grondt in deze yogapraktijk, kun je jezelf openstellen voor de schoonheid en mogelijkheden van de herfst en een gevoel van rust en stabiliteit vinden te midden van de veranderende seizoenen. In deze Basic Yoga van Anouk focus je op grounding en reflecteren.

Healthy Snacks & Drinks voor de herfst

Allemaal te koop bij Zest Your Life

chai latte (1)

Chai Latte

Nieuw bij ons! Laat de herfst maar komen! Vanaf vandaag kun je bij ons genieten van een heerlijke kruidige Chai Latte. Verwarm jezelf in dit knusse seizoen met onze verrukkelijke herfstfavoriet. Het zijn exotische smaken en aroma’s, kruiden en melange die je zintuigen prikkelt en je verwarmt. Deze eeuwenoude Indiase drank is inmiddels bekend over de gehele wereld.

IMG_5826

Raw Energy Bar

Een heerlijke reep op basis van dadels en zaden, met lekker veel cacao. Geeft je de energie die je nodig hebt na een les maar is ook gewoon heel lekker bij een kopje koffie of thee. Alleen maar pure, onbewerkte ingrediënten die je lichaam voeden met een smaak om écht van te genieten.

Allergenen: geen

IMG_5871

Amandelcake

Een smeuïge cake op basis van amandelmeel, gezoet met dadels en op smaak gebracht met kaneel en gember. Volgens de Ayurveda zijn amandelen en dadels sterk Ojas verhogend, wat betekent dat ze jouw vitale energie en immuniteit een enorme boost geven. Daarnaast werkt deze cake Vata balancerend: het geeft gronding en verwarmt, dingen die we goed kunnen gebruiken in deze tijd van het jaar.

Allergenen: amandelen, ei

Affirmaties voor het herfstseizoen

Omarm het seizoen en de positieve energie

 1. Ik laat los wat niet langer bij me past, net zoals de bladeren van de bomen vallen.
 2. Ik omarm verandering en vernieuwing.
 3. De herfst brengt rust en balans in mijn leven. Ik ben dankbaar voor de kalmte en de warmte die dit seizoen met zich meebrengt.
 4. Ik ben als een boom in de herfst, ik sta stevig in mijn gronding terwijl ik me buig voor de wind van verandering.
 5. Mijn innerlijk licht blijft stralen, zelfs als de dagen korter worden.
 6. Ik ben een bron van warmte en positieve energie voor mezelf en anderen.
 7. De herfst herinnert me eraan dat loslaten een natuurlijk onderdeel is van het leven. Ik laat oude patronen los en verwelkom nieuwe kansen.
 8. Mijn hart is vervuld met warmte en liefde, net zoals een knusse herfstavond bij het haardvuur. Ik koester de liefdevolle relaties in mijn leven.
 9. Ik ben flexibel en veerkrachtig, net als de takken van een boom die meebewegen met de wind. Ik ben klaar om elke uitdaging te omarmen.
 10. De herfst is een tijd van zelfzorg en innerlijke groei. Ik geef mezelf de ruimte om te bloeien en te evolueren.

Wat betekend het herfstseizoen eigenlijk?

In oktober vertraagt de herfst en brengt een gevoel van kalmte in de lucht. De natuur gaat in een rustiger ritme over, en dit seizoen nodigt ons uit om hetzelfde te doen. Het is een tijd om te reflecteren, om te vertragen en goed voor onszelf te zorgen.

Bij Zest kun je dit proces versterken en verrijken in groepslessen. Deze lessen helpen je om in harmonie te komen met de herfstenergie en jezelf in een diepere, meer authentieke manier te begrijpen. Tijdens deze sessies kun je jezelf afvragen, “Wat heb ik echt nodig?” en “Welke kleuren definiëren mijn leven op dit moment?”

Deze introspectieve oefeningen kunnen je helpen om je prioriteiten helderder te zien en de overbodige ballast los te laten. Het is een gelegenheid om te ontdekken wat er werkelijk toe doet en in verbinding te blijven met anderen die dezelfde zoektocht naar zelfkennis en persoonlijke groei delen. In deze groepslessen vind je een gemeenschap van gelijkgestemde mensen die samenwerken aan hun innerlijke groei en welzijn.

Dus, terwijl oktober de natuurlijke wereld vertraagt, biedt het ook de gelegenheid voor innerlijke vertraging, reflectie en zelfzorg. En bij Zest vind je de juiste ondersteuning en begeleiding om deze reis van introspectie en verbinding te omarmen.

Yin yoga (yoga voor de herfst)

De yoga stijl die het beste past bij de herfst

Yin yoga komt prachtig overeen met de herfst, omdat het de zachtheid en het naar binnen keren van dit seizoen weerspiegelt. In de herfst vertragen de natuur en onze energieën, en yin yoga sluit perfect aan op dit ritme.

Yin yoga richt zich op diepe stretches en het langdurig vasthouden van houdingen in een aantal minuten. Dit nodigt uit tot een diepere connectie met het lichaam en de geest. Deze zachtere vorm van yoga helpt ons in contact te komen met onze innerlijke wereld, wat perfect past bij het naar binnen keren dat de herfst kenmerkt. Het is een moment van bezinning, van het loslaten van oude patronen, en het voelen van warmte en harmonie, net zoals we ons in de herfst hullen in warme kleding en genieten van knusse momenten bij de open haard.

Dus, als de herfstblaadjes vallen en de dagen korter worden, overweeg dan om yin yoga op te nemen in je routine. Het zal je helpen om in harmonie te komen met dit seizoen en een dieper gevoel van welzijn en innerlijke rust te ervaren.

Zien we je snel bij onze Yin yoga lessen?