Basic Yoga

Fysiek, flexibiliteit en balans

Basisyoga verwijst naar de basis- of beginnerspraktijken van yoga. Het omvat meestal een reeks fundamentele yogahoudingen (asana’s), basisademhalingstechnieken (pranayama) en ontspannings- of meditatietechnieken. Het doel van basisyoga is om de fysieke kracht, flexibiliteit en balans te verbeteren en tegelijkertijd mentale helderheid en innerlijke rust te bevorderen.

Basic yogalessen zijn geschikt voor alle fitnessniveaus en leeftijden, ook voor mensen met weinig of geen yoga-ervaring. Naarmate beoefenaars vorderen en meer vertrouwd raken met de basispraktijken, kunnen ze meer geavanceerde yogastijlen en -technieken verkennen. Onthoud dat yoga een persoonlijke reis is en dat het essentieel is om naar je lichaam te luisteren en binnen je grenzen te oefenen. Als yoga nieuw voor je is, overweeg dan om deel te nemen aan een beginnersvriendelijke les of instructievideo’s te volgen om veilig en effectief aan de slag te gaan.

Voordelen Basic yoga

 • Verbeterde flexibiliteit
 • Toename van kracht en uithoudingsvermogen
 • Verbeterde houding
 • Stressvermindering
 • Verbeterde ademhaling
 • Innerlijke rust en focus
 • Betere slaap
 • Verbeterde balans en coördinatie
 • Verlichting van lichamelijke klachten
 • Positieve mindset: Yoga kan bijdragen aan een positievere kijk op het leven en een groter gevoel van welzijn en tevredenheid.

Basic yoga lessen bij Zest

Bij Zest hebben we maandag t/m woensdag en zaterdag Basic yogales. De les wordt gegeven door Anouk, Marieke, Marije en JJ. Bekijk het rooster om te zien wanneer je Basic yoga kunt volgen.

Benieuwd naar Basic yoga?

Je kunt in de app de les bij ons reserveren en de kracht ervaren van Basic yoga.  Wil je eerst nog meer zien? Bekijk dan hieronder drie oefeningen uit de Ashtanga.

Niveau & Intensiteit

 • Medium – in beweging
 • Iedereen

Teachers

Anouk Steggerda

Anouk Steggerda

ZestforLife-Spark-WEB 15

Marije Vesters

Profielfoto Marieke Hulst kopie

Marieke Hulst

JJ-min

JJ van Zon

Basic yoga proberen?

Je kunt bij Zest nu een Introductie nemen voor maar €17,50! In de Introductie mag je 4 verschillende lessen volgen binnen twee weken. Op deze manier kun je erachter komen of Basic yoga iets voor jou is. of dat je misschien een andere les ontdekt die bij je past. Wil je alleen Basic yoga proberen? Koop dan een losse les.
Bekijk meer informatie over onze abonnementen. 

Wil je de kracht ervaren van Zest Your Life én van Basic yoga?
Ga dan naar de Introductie pagina voor meer informatie.

Wil je eerst weten of Zest Your Life bij je past?

Doe dan de lidmaatschapstest! Dit kan zowel online als bij ons op locatie. Na het beantwoorden van 7 vragen ontvang je persoonlijk advies. Wij helpen je graag verder.

Andere interessante lessen

Stress Release

Stress Release is een combinatieles van zachte yogastroming die zorgen voor diepe ontspanning n leren loslaten. Heel goed als stresspreventie of bij burrn out klachten.

Yin yoga

Yin yoga richt zich op het ontspannen en verlengen van de dieper gelegen weefsels van het lichaam door de houdingen zo’n 3 tot 5 minuten aan te houden.