Dag 1 Reconnect Challenge

Aandacht naar binnen richten

Welkom bij de eerste dag van de Reconnect Challenge!
Reconnect zegt het eigenlijk al. Het is weer in contact komen met jezelf op alle vlakken. Deze challenge geeft jou de juiste tools en oefeningen om in verbinding te komen met jezelf en om jezelf te resetten. 

Je komt het beste in contact met jezelf door eerst je aandacht naar binnen te keren. Het is voornamelijk het bewust worden van je aandacht en je focus. Op deze manier ben je heel bewust bezig met het naar binnen keren. Wanneer je aandacht naar binnen gericht is, leer je jezelf pas écht kennen en wordt je bewustzijn groter en sterker.

Vaak zijn we met onze aandacht op alles buiten onszelf gefocust. Op externe prikkels, gebeurtenissen, situaties en mensen. Vanaf het moment dat je wakker bent sta je al aan en kijk je hoe laat het is, sta je op en maak je ontbijt. Vervolgens lees je het nieuws, kijk je in je agenda en check je het weer.

Is er ook maar 1 moment geweest waarbij je naar binnen keerde, bij jezelf incheckte en de vraag stelde; hoe gaat het met mij? Hoe voel ik me?

Energie volgt waar aandacht gaat. Als je vermoeid bent of energetisch uit balans, kan het zijn dat je al je energie mee stroomt op de verkeerde focus. Door naar binnen te keren krijg je weer meer energie. En wie wil dat nou niet? Als je weet dat energie je gedachtes volgt, wat betekent het dan voor jouw energiemanagement? En hoe zijn het zijn als je meer aandacht naar binnen kan brengen, hoe zou je je dan voelen?

Oefeningen

Chineng oefening met Anouk

Deze meditatie oefening kun je op elk moment van de dag doen. Zo maak je een gewoonte van de meditatie en door steeds meer naar binnen te “kijken” leer je jezelf beter kennen.

Yoga Tip van JJ | Mindful Bewegen

Als jij je nutteloos, neerslachtig of niet helemaal jezelf voelt, dan is de beste remedie om te gaan bewegen. Je kunt verschillende dingen doen die te maken hebben met beweging. Je kunt bijvoorbeeld gaan dansen, wandelen of een Yoga les volgen.

En natuurlijk zijn wij heel benieuwd naar je ervaring na het zien van de video’s van vandaag. Reageer hieronder via het formulier.

Morgen hebben we het over energiegevers en energienemers. Tot dan.

Liefs, JJ & Anouk

Ga mee op Reconnect Retreat

Kun je geen genoeg krijgen van de Reconnect Challenge? Dan kun je ook met ons mee op Reconnect Retreat op 3,4 en 5 juni! 3 heerlijke dagen voor jezelf. Heerlijke yoga, Chi Neng Qigong en meditatielessen gedurende de dag op een magische plek midden in de prachtige natuur. De maaltijden zijn (h)eerlijk biologisch vegetarisch, bereid door onze een eigen chefkok! En dat in combinatie met wandelen in de bossen en heerlijk tot rust komen. En misschien wel een dip in het prachtige meer. Uiteraard is alles vrijblijvend, maar kies voor jezelf en gun jezelf dit retreat en diepe ontspanning en verbinding.

Hoe vond je de oefening?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.