Vier de feestdagen met Zest

Feest & Balans

De feestdagen zijn aangebroken, en terwijl de gezellige en mooie momenten ons omringen, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is belangrijk om juist in deze drukke dagen de balans te vinden tussen het vieren van de feestdagen en de zelfzorg / me-time momenten. Dit lukt als je beweging, yoga, meditatie etc. toevoegt aan je jaarlijkse kersttraditie. Evenwicht is hierin het belangrijkste woord. Dit voorkomt dat je tijdens de feestdagen je overprikkeld voelt, en dat je na de feestdagen in een leegte valt.

Beweging tijdens de feestdagen

Het helpt bij zowel opladen als ontspannen

Beweging is een krachtige uitdrukking van emoties. Het is een goed voor lichaam en geest, maar ook helpt het bij gedachten, stress, feelings en nog veel meer. Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar tijdens drukke perioden is beweging misschien niet het eerste wat in je opkomt. ‘Je ervaart het namelijk al als druk’, maar door juist de beweging op te zoeken kun je ook loslaten en ontspannen. Denk naast yoga en kracht ook eens aan een lange winterwandeling midden in de natuur waarbij je door de frisse lucht ook nog eens nieuwe energie opdoet.

Meditaties van Anouk Steggerda voor rust en stilte

De feestdagen kunnen hectisch zijn, maar vinden ook plaats in de stille wintermaanden. Gebruik deze tijd voor meditatieve reflectie. Zit in stilte, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Laat gedachten komen en gaan als winterse windvlagen. Deze momenten van naar binnen keren, brengen rust te midden van de festiviteiten.

Licht en Liefde Meditatie

Hart Meditatie

Universeel hart

Yoga Nidra – jouw nieuwe staat van zijn

Geniet van deze heerlijke Yoga Nidra sessie waarin je zelfhelend vermogen geactiveerd wordt. Yoga Nidra biedt verschillende voordelen voor zowel lichaam als geest. De voordelen van een Yoga Nidra zijn: diepe ontspanning, stressvermindering, betere slaap, bewustwording, creativiteit, balans, heling, zelfbewustzijn, bloeddruk- en hartslagregulatie.
In deze Yoga Nidra visualiseer je je dromen en verlangens voor komend jaar. Wat wordt jouw nieuwe staat van zijn?

Ontspan en geniet.

Voeding tijdens de feestdagen

Voor lichaam en geest

Tijdens het eten van allerlei feestelijke lekkernijen is het essentieel om in contact te blijven met je lichaam. Geniet van heerlijke, voedzame maaltijden die zowel het lichaam voeden als de geest versterken. Door mindfulness te integreren in maaltijden, kunnen we bewust proeven en genieten van elke hap, waardoor eten niet alleen voeding wordt, maar ook een moment van meditatie.

Ayuverdische tips van Mirjam

Om je spijsvertering te ondersteunen rond alle uitgebreide kerstmaaltijden

  1. Eet voor de maaltijd een theelepeltje geraspte gember met wat citroensap en zout. Dit activeert je spijsvertering zodat je de misschien wat zwaardere kerstmaaltijden goed kunt verteren.
  2. Drink gedurende de dag KKV thee: neem een halve theelepel venkelzaad, een halve theelepel korianderzaad en een kwart theelepel komijnzaad en kook dit 5 minuten in een liter water. Even zeven en als thee door de dag heen drinken. Het werkt reinigend en helpt om je spijsvertering te kalmeren en te balanceren.

bron: www.meyin.nl

2 gratis lessen voor de feestdagen

Basic Yoga – Hatha Meditatie 

Het seizoen verandert en zo ook wij. De herfst, een tijd van loslaten en verandering, nodigt ons uit om naar binnen te keren, net zoals de bomen hun bladeren laten vallen en hun aandacht richten op hun wortels. Bij Zest Your Life helpen we je graag bij deze overgang. Ontdek de kracht van gronding in Anouks Basic Yoga-les en omarm verandering zonder weerstand in JJ’s Hatha Meditatie. Laat jezelf meevoeren in een Engelstalige Yoga Nidra-sessie, waar loslaten het centrale thema is.

Yin yoga 

Zachte Yin Yoga met Anouk

Hatha Meditatie

Hatha Meditatie met JJ

Zest Christmas muzieklijst

Spotify playlist 

Wij hebben speciaal voor jou een Zest Christmas muzieklijst gemaakt, waardoor je de hele maand kunt genieten van de mooiste kerstnummers, mantra’s en nummers die je raken.

Klik hier om naar de Spotify Zest Christmas te gaan. 

De Zest Cadeaubon

Het ideale cadeau voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat we weer volop cadeaus gaan kopen. En wij hebben dé gouden tip voor je; namelijk een cadeaubon van Zest!

Het is een ideaal cadeau omdat je zelf het bedrag kunt kiezen, en de persoon aan wie je hem geeft kan zowel een les als workshop met de bon betalen. Oja, en je kunt op de cadeaubon ook nog eens een leuke, persoonlijke tekst schrijven.

Zien we je snel? De cadeaubonnen liggen klaar.

Je kunt de bon kopen bij Zest your Life | Eleanor Rooseveltlaan 102 in Amstelveen

Licht in de donkere dagen

In tijden van onzekerheid, angst en verdriet kan het houden van hoop een van de moeilijkste, maar meest waardevolle dingen zijn die we kunnen doen. Op deze pagina vind je manieren, video’s en een meditatie die je gevoel van hoop kunnen koesteren en het gevoel van angst en verdriet even kan loslaten.