Janneke Lammes

Docent Yin yoga

Yoga is voor mij een manier manier om dichterbij mezelf te komen. Het inspireert mij om bewuster in het leven te staan. Het is een absolute verrijking die energie, inzicht en handvatten geeft wanneer het leven uitdagend is. Ik geloof absoluut dat een toegewijde yoga practice een groot verschil kan maken in ons leven.

Mijn yogareis begon jaren terug in een souterrain van een klein sportschooltje in Amsterdam. Het fascineerde me. Ik ging op zoek naar een ‘echte’ yogastudio en zo kwam ik uit bij mijn eerste teacher Anat Geiger. Mijn eerste yogaopleiding (yin) volgde in 2015.
Vele opleidingen volgden – o.a. hatha vinyasa, restorative yoga en yoga nidra – maar yin yoga bleef mijn grote liefde.

In mijn lessen maak ik graag een ‘reis naar binnen’. Ik daag mensen uit om nieuwsgierig te zijn en op innerlijk onderzoek uit te gaan. Omdat we constant ‘aan’ staan raken we steeds meer afgescheiden van gevoel en intuïtie. Om weer in contact te komen met je innerlijke wereld, leer je de taal van je lichaam weer begrijpen. Wanneer je dit ontwikkelt ben je veel beter in staat om je grenzen aan te geven en te voelen wat je nodig hebt. Niet alleen op de mat maar ook in ‘real life’.

Mensen omschrijven mij vaak als een vrolijk en toegankelijk persoon. Deze karaktereigenschappen dragen bij aan het gemak, de rust en de lichtheid die mensen ervaren in mijn lessen. Ik geef yogales op een ‘functionele’ manier. Ofwel: het gaat erom wat de houding voor je doet in plaats van hoe het eruit ziet. Tijdens mijn lessen zeg ik vaak ‘neem het allemaal niet te serieus, het leven is al serieus genoeg’.

Elke donderdagavond geef ik les bij Zest.
Ik zie je graag, wees welkom!

Veel liefs,
Janneke