Dag 4 Reconnect Challenge

Connectie met je omgeving en de natuur

Dat we een onderdeel van de natuur zijn, dat hoeven we je niet meer uit te leggen. Er is een organische natuurlijke flow, en wij als mens zijn onderdeel van de natuur. Echter zijn wij door ons intellect ver verwijderd van het natuurlijke ritme. We zijn niet meer goed verbonden met de natuur. Onze natuurlijk staat zijn we kwijtgeraakt en hierdoor voelen we ons moe, ziek en uitgeput. We zitten niet lekker in ons vel en door te leren bewegen op het ritme van de natuur kom je vanzelf weer in de flow van het leven.

Oefeningen

Chineng Oefening Sway met Anouk

Deze oefening is bedoeld om de essentie van Chi Neng Qigong te gaan voelen én is makkelijk te doen voor mensen met fysieke klachten. Omdat de bewegingen eenvoudig zijn hoef je niet na te denken over de uitvoering en ga je het open-close gevoel diep ervaren. De verbinding tussen jezelf en de natuur wordt sterker, je qi-niveau neemt toe en je hoofd wordt rustig. Het is vervolgens makkelijker om ook tijdens de andere oefeningen de essentie te gaan voelen.

Yoga Tip van JJ Life Loves You

Wanneer je in verbinding staat met je ware kern dan weet je dat alles en iedereen met je verbonden is. De natuur is hier en het houdt van je. In elke lichaamscel van jou zit een essentie die jou alleen maar wil helpen en ondersteunen. De natuur kent een flow. Van een zaadje naar een boom, en iedere lente is er weer bloesem, elke herfst vallen de bladeren. Maar ook hoe een rups verandert in een vlinder en een baby in een volwassenen. Het zijn allemaal natuurlijke organische flows. En wij vertellen je hoe je hiermee kunt connecten.

Wij kunnen ons best voorstellen dat aan de hand van vandaag je vragen hebt of je ervaring wilt uitwisselen. Reageer hieronder via het formulier en ga de verbinding aan met ons. ????
Wil je nog eens de oefening van gisteren doen? Dat kan! Klik op de button Dag 3 en doe de oefening opnieuw.

Morgen is onze hart-dag met fantastische oefeningen. Wij kunnen niet wachten. Tot dan!

Liefs, JJ & Anouk

Dag 3

Hoe sta je in je kracht

Ga mee op Reconnect Retreat

Kun je geen genoeg krijgen van de Reconnect Challenge? Dan kun je ook met ons mee op Reconnect Retreat op 14, 15 en 16 juni! 3 heerlijke dagen voor jezelf. Heerlijke yoga, Chi Neng Qigong en meditatielessen gedurende de dag op een magische plek midden in de prachtige natuur. De maaltijden zijn (h)eerlijk biologisch vegetarisch, bereid door onze een eigen chefkok! En dat in combinatie met wandelen in de bossen en heerlijk tot rust komen. En misschien wel een dip in het prachtige meer. Uiteraard is alles vrijblijvend, maar kies voor jezelf en gun jezelf dit retreat en diepe ontspanning en verbinding.

Hoe vond je oefening?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.